Βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι σε δασική στην περιοχή Στραπουριές στην 'Ανδρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική αυτή την ώρα υπάρχουν διάσπαρτες εστίες οι οποίες αντιμετωπίζονται, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων υπάρχει ο κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα ενώ κατά περιόδους συνέδραμαν από αέρος δύο αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα.

Η Πυροσβεστική μάλιστα προχώρησε στην ενίσχυση τοπικών δυνάμεων αποστέλλοντας από την Αθήνα 19 πυροσβέστες και 5 οχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 13:13 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά 'Ανδρου με την οδηγία να απομακρυνθούν προς την Χώρα.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Κάστρο Λακωνίας

Υπό μερικό έλεγχο έθεσε η Πυροσβεστική την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση κοντά στη περιοχή Κάστρο στη Σπάρτη.

 

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα, επιχείρησαν και 4 αεροσκάφη ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ. Παράλληλα πραγματοποίησε ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στην Αττική

Παράλληλα στην Αττική από το πρωί εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε Σαλαμίνα, Καλύβια και Μαρκόπουλο που χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο, ενώ οριοθετήθηκε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη στον Ασπρόπυργο.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην Ηλεία

Χωρίς ενεργό μέτωπο σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες από στο Μαστραντώνη Αχαΐας και πέρασε στην Ηλεία. Αυτήν την ώρα υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στις περιοχές Λάττα και Πρόδρομος. Στο σημείο επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 8 πεζοπόρα τμήματα και 59 οχήματα ενώ από αερός επιχειρούν 8 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά στην περιοχή Ασκητές Ροδόπης

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα στην περιοχή Ασκητές του δήμου Μαρώνειας Σαπών Ροδόπης. Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής εστάλη από το 112 καθώς ενεργοποιήθηκε η Υπηρεσία Επικοινωνιών Εκτάκτου Ανάγκης 112 του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Οι κάτοικοι κλήθηκαν να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διαβάστε επίσης: Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Άνδρο - Εκκενώνονται χωριά (ΒΙΝΤΕΟ)