Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης, ο οποίος μίλησε για το σκάνδαλο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη σύλληψη της Εύας Καϊλή.

Αρχικά ανέφερε ότι με την Εύα Καϊλή είχε τακτικές συναντήσεις γιατί ήταν επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπίας του ΠΑΣΟΚ. «Είχαμε τακτικά συνεδριάσεις και μια πιο στενή σχέση λόγω του κορωνοϊού και λόγω της αντικατάστασης του κ. Ανδρουλάκη».

Διαβάστε ακόμη: Η βαλίτσα του πατέρα Καϊλή με τα μετρητά, οι διαδρομές κι η επόμενη μέρα

Συμπλήρωσε ότι κανένας δεν πήρε χαμπάρι τι γινόταν. «Αυτό που μας εξέπληξε ήταν οι τοποθετήσεις σε σχέση με το Κατάρ στο Κοινοβούλιο. Προκάλεσε συζητήσεις μεταξύ της πολιτικής ομάδας έτσι ώστε να εξηγηθεί το πάθος με το οποίο τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια». Συμπλήρωσε ότι είναι καταδικαστέες και μη αποδεκτές τέτοιες ενέργειες γιατί έχει κηλιδώσει το όνομα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Εξήγησε ότι υπάρχουν αυστηρές διαδικασίες για τις συναντήσεις με τους λομπίστες με λεπτομερή αναφορά. Ο κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι σήμερα το βράδυ θα επικυρωθεί η διαγραφή της.

Διευκρίνισε ότι η ασυλία των Ευρωβουλευτών είναι πάρα πολύ ισχυρή και ισχύει σε όλες της χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Επειδή όμως το θέμα είναι τόσο σοβαρό, επιτρέπει την άρση της ασυλίας. Να το βάλουμε και στην Κύπρο υπόψιν πως λειτουργούν οι αρχές στο Βέλγιο».

Υπογράμμισε ότι οι Ευρωβουλευτές και οι βουλευτές δεν έχουν την ασυλία για να παρανομούν. «Την έχουμε για το κοινοβουλευτικό μας έργο έτσι ώστε να μην μπορούμε να διωχθούμε για τις πολιτικές μας απόψεις. Στην Κύπρο υπήρξαν περιπτώσεις όπου κάποιοι κρύφτηκαν πίσω από την βουλευτική ασυλία». Σημείωσε ότι οι δημοσιογράφοι ήξεραν από τον Σεπτέμβριο ότι είχε ξεκινήσει μια διαδικασία παρακολουθήσεις υπόπτων και όμως την χειρίστηκαν με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να μην βλάψουν τις έρευνες.

Εξήγησε ότι το Κατάρ προσπαθεί να βελτιώσει την εικόνα του στην Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί έχει δεχθεί έντονη κριτική σε σχέση με τις εργασιακές συνθήκες, τους θανάτους των εργαζομένων από τρίτες χώρες. «Έγινε μια προσπάθεια εξωραϊσμού αυτής της εικόνας». Συμπλήρωσε ότι εκκρεμεί το ζήτημα της φιλελευθεροποίησης της βίζας εντός την ζώνης Σένγκεν. «Ενδιαφέρει το Κατάρ ούτως ώστε οι επιχειρηματίες να μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς έκδοση βίζας στην Ευρώπη. Τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο μετά τις αποκαλύψεις».

Ακόμη, ανέφερε ότι είχε γνωρίσει τον Πιερ Αντόνιο Παντζέρι . «Συμμετείχαμε στην ίδια επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων στην προηγούμενη θητεία. Είχα μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Ήταν ένας άνθρωπος που ασχολείτο με σοβαρότητα σε κάποια ζητήματα».

Διαβάστε επίσης: Εύα Καϊλή: Οι βελγικές αρχές θα καλέσουν και την αδερφή της για κατάθεση