Υπενθυμίζαμε, προσφάτως, απ΄ αυτήν εδώ τη στήλη, ότι ο μήνας που διανύουμε, θεωρείται και είναι πολύ σημαντικός για όλες τις ομάδες, ειδικά βεβαίως αυτές που θα έχουν στόχο την καλή παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ή και στην πρωταγωνιστική πορεία στη νέα περίοδο στις εγχώριες διοργανώσεις.
Ήδη, τουλάχιστον οι μεγάλοι της παρέας, έχουν εξαγγείλει και γενική συνέλευση και κυρίως τα θέματα που θα περιλαμβάνει η σχετική ατζέντα.
Διαβάζοντας τα σχετικά ρεπορτάζ που αφορούν στην κάθε ομάδα ξεχωριστά, φαίνεται καθαρά ότι οι αναμενόμενες γενικές συνελεύσεις, όχι απλά θα ρίξουν φως στο πού θα βαδίσουν οι μεγάλοι, αλλά θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο αναφορικά με το ποιοι συνεχίζουν, πώς συνεχίζουν, τα μπάτζετ πάνω στα οποία θα στηριχτούν και βεβαίως ποιοι γενικά μένουν και ποιοι έρχονται.
Επιμένω στον καθοριστικό ρόλο που θα διαδραματίσουν οι όποιες αποφάσεις παρθούν στις επικείμενες συνελεύσεις, γιατί απλά η νέα χρονιά, ίσως και οι επόμενες, καμιά σχέση δεν θα έχουν με όλες όσες ζήσαμε μέχρι τώρα.
Η συζήτηση για το κτίσιμο της ομάδας, ο οικονομικός απολογισμός αλλά και η αγωνιστική παρουσία στη σεζόν, η αυλαία της οποίας συντόμως πέφτει, είναι τα πλέον σημαντικά θέματα που ασφαλώς και θα φέρουν πολλές και διαφορετικές απόψεις, κριτική και μουρμούρα και πολλές φορές έντονη διαφωνία και πιθανόν παραιτήσεις.
Είναι σημαντικό, σε τέτοιες στιγμές, να κυριαρχήσει η διαφάνεια όσο κι αν για κάποιους θα είναι οδυνηρή εξέλιξη.
Με το να μένουν τα πολλά και σοβαρά προβλήματα κάτω από το χαλί και το γνωστό κρύψετε να περάσουμε ώς παρακάτω να είναι το κυρίαρχο στοιχείο, τίποτα δεν λύνεται και κυρίως τα ήδη πολλά και σοβαρά προβλήματα αυξάνονται.
Βεβαίως, διαφορετικά θα είναι τα πράγματα στις μικρομεσαίες ομάδες.
Εκεί, πέραν των γνωστών θεμάτων που θα περιλαμβάνει η ατζέντα, σε πλείστες περιπτώσεις θα συζητηθεί και το θέμα της συνέχισης λειτουργίας της ομάδας ή το κλείσιμό της.
Είναι γνωστό ότι η οικονομική κατάσταση σε πολλές ομάδες της Α΄ Κατηγορίας, αλλά και κάποιων της Β΄ Κατηγορίας, είναι τέτοια που έκπληξη θα προκαλέσει η είδηση για συνέχιση των δραστηριοτήτων τους παρά για κλείσιμο του μαγαζιού…
Αυτά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν λίαν συντόμως, για να ξεκαθαρίσει μαζί και ο νέος ποδοσφαιρικός χάρτης της Κύπρου.
Είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες ακόμη και από ομάδες Α΄ Κατηγορίας με στόχο την πιθανή ενοποίησή τους.
Είναι επίσης γνωστό ότι πολύ δύσκολα θα πραγματοποιηθούν, παρά την επιθυμία κάποιων παραγόντων που θεωρούν ότι είναι επιβεβλημένες.
Αν και αυτήν τη φορά δεν υπάρξουν θεαματικές εξελίξεις στο κεφάλαιο των ενοποιήσεων και συνεχιστεί η μοναχική πορεία ομάδων που αποδεδειγμένα βρίσκονται εν ζωή υποβασταζόμενες από δεκανίκια, θεωρώ ότι δυστυχώς για πολλές ομάδες η ημερομηνία λήξης των δραστηριοτήτων τους πλησιάζει απειλητικά.
Είναι γι΄ αυτό που επαναφέρω τη σημασία που θα έχουν οι επικείμενες γενικές συνελεύσεις και για μεγάλους και για μικρούς, για τους διαφορετικούς αλλά εξίσου σοβαρούς λόγους που έχουν ήδη αναφερθεί πιο πάνω.
Το καθαρό μυαλό και το συμφέρον της ομάδας πρέπει να επικρατήσουν στο φινάλε…