Ιδιαίτερα έντονος εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης για την συζήτηση αναφορικά με την ηλεκτρική διασύνδεση του Great Sea Interconnector (GSI) και την υπόσκαψη που δέχεται το έργο. Συγκεκριμένα είπε πως παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις έντονες δημόσιες τοποθετήσεις για το συγκεκριμένο έργο στρατηγικής, όπως είπε, σημασίας από κάποιους που ξεχνούν τι έλεγαν πριν από 2-3 χρόνια. «Ξεχνούν τι έκαναν όταν χειρίζονταν το συγκεκρμένο θέμα».

Μιλώντας προσερχόμενος στην Γ Τεχνική Σχολή με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι υπόλογη στον κυπριακό λαό και θα λάβουμε απόφαση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κυπριακού λαού. «Έχουμε δει στην ιστορία αυτής της δημοκρατίας με μεγάλα έργα στρατηγικής σημασίας και που κατέληξαν». 

Δείτε επίσης: Αβέρωφ: Με άλυτο το κυπριακό δεν θα ολοκληρωθεί κανένα ενεργειακό έργο

«Εμείς ως υπεύθυνη Κυβέρνηση θα πάρουμε μια απόφαση που δεν θα φεσώσει οικονομικά το κράτος και τους πολίτες. Η απόφαση θα στηριχθεί σε πραγματικά δεδομένα και θα έχει καμία επικοδομητική ασάφεια.  Γιαυτό ζήτησα να έρθουν στην Κύπρο και να έχουμε όλα τα δεδομένα.  Αυτοί που άλλαξαν άποψη στην πορεία, άλλα έλεγαν και άλλα έλεγαν σήμερα, ας διερωτηθεί ο κόσμος και η κοινωνία γιατί αλλάζουν θέση».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχουν διαφορετικές θέσεις και εντός Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν υπάρχει καμία διαφορετική θέση. Η δουλειά του ενός Υπουργείου είναι να βάζει τα οικονομικά δεδομένα, η δουλειά του άλλου Υπουργείου είναι να βάζει τα ενεργειακά δεδομένα και ως σύνολο αποφασίζουμε. Στο τέλος της ημέρας είναι απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου».

Υπενθυμίζεται στη σύσκεψη της Τρίτης θα συμμετέχουν οι υπουργοί Ενέργειας και Οικονομικών, η υφυπουργός παρά τω Προέδρω εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο υπουργός Ενέργειας εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπρόσωποι του ΑΔΜΗΕ, της εταιρείας Nexans και η Νομική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Για την έναρξη της νέας σχολικής χρονίας ο ΠτΔ τόνισε στην σημασία των μεταρρυθμίσεων και αναβάθμισης ειδικά των Τεχνικών Σχολών  

Επεσήμανε ότι σε πολλούς τομείς λειτουργούμε με όρους του 1960 και πρέπει το κράτος να προχωρήσεις και να εκσυχρωνιστεί σε όλου στους θεσμούς. 

Διαβάστε επίσης: ΠτΔ: Πρόθεση να μην υπάρχει καμιά ασάφεια για ηλεκτρική διασύνδεση