Αλλαγή ώρας του πρωινού (σ.σ 09:30) Υπουργικού Συμβουλίου έκανε το πρωί της Τετάρτης η Προεδρία. Στο Υπουργικό αναμένεται να συζητηθούν οι εξελίξεις γύρω από την περιβόητη ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ (Great Sea Interconnector). Το Υπουργικό θα συνεδριάσει στις 16:00. 

Ο λόγος γύρω από την αλλαγή της ώρας αναφέρουν πηγές από το Προεδρικό με τις οποίες συνομίλησε το SigmaLive άπτονται υποχρεώσεων μελών του Υπουργικού στη Βουλή και στις διάφορες επιτροπές που πρέπει να παραστούν. Κρίθηκε αναγκαίο όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές να αλλάξει η ώρα αφού αναμένεται ότι θα είναι μακρά η συνεδρία γύρω από τις εξελίξεις του GSI.

Σημειώνεται ότι χθες κι ενώ υπήρξε δημόσια πρόσκληση από το ΚΕΒΕ για παρουσίαση του έργου από τον Υπουργό Ενέργειας, αυτή έγινε χωρίς τελικά την παρουσία δημοσιογράφων.

Διαβάστε επίσης: Βίκτωρας: Δεν υπάρχει οριστική συμφωνία της ηλεκτρικής διασύνδεσης

Τα 125 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα δοθούν σε μια περίοδο 5ετών στο διαχειριστή του έργου για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, συνιστούν τη μέγιστη οικονομική έκθεση στην οποία θα βρίσκεται η Κύπρος.

Αυτή ήταν η θέση την οποία μετέφερε, χθες, στο ΚΕΒΕ ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου, σύμφωνα με το γενικό γραμματέα του Επιμελητηρίου, Μάριου Τσιακκή.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο και αναφερόμενος στο γεωπολιτικό ρίσκο, ο κύριος Τσιακκής ανέφερε πως ο Υπουργός Ενέργειας υπέμνησε το ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών και την εμπλοκή του Ισραήλ, θεωρώντας ότι ο κίνδυνος αυτός δεν είναι τόσο μεγάλος.

«Ούτως η άλλως, σε περίπτωση ενός παρόμοιου κινδύνου, η Κύπρος δεν πρόκειται να πληρώσει το κόστος», ήταν η θέση του υπουργού Ενέργειας, σύμφωνα πάντα με το γενικό γραμματέα του ΚΕΒΕ.

Αναφορικά με τη διαφαινόμενη συμφωνία για την ηλεκτρική διασύνδεση, ο κύριος Τσιακκής επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και σημείωσε ότι αναμένεται η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Διαβάστε ακόμη