Δοκιμάζονται ανησυχητικά οι αντοχές του συστήματος Υγείας, με τα δημόσια νοσηλευτήρια να νοσηλεύουν πλέον 264 ασθενείς με COVID19 και με τις εισαγωγές να είναι αυξημένες μέρα με τη μέρα. 
 
Ο αριθμός των νοσηλευόμενων αναμένεται να αυξηθεί, με τον ΟΚΥπΥ, βάσει πλάνου, να ανοίγει νέους θαλάμους στα νοσοκομεία για να καλυφθούν οι ανάγκες. 
 
Όπως ανέφερε στο SigmaLive  ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, σημείωσε πως τώρα υπάρχουν περισσότεροι επιβαρυντικοί παράγοντες από άλλες φορές, καθώς δεν βρισκόμαστε σε lockdown, το ιικό φορτίο στην κοινότητα είναι πολύ περισσότερο, και σε αυτό έρχονται να προστεθούν και οι καλοκαιρινές άδειες του προσωπικού των νοσοκομείων που πάνω από ένα χρόνο παλεύει με την πανδημία. 
 
Πρόβλημα δημιουργείται και στα ιατρεία βραχείας νοσηλείας στα οποία σπεύδουν τα περιστατικά COVID, αλλά και στα ΤΑΕΠ, καθώς πολλοί προσωπικοί ιατροί απουσιάζουν με άδεια, με τους ασθενείς να μην μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους και να καταλήγουν στα δημόσια νοσηλευτήρια. 
 
Μέχρι και αύριο, σημείωσε, αναμένεται να ανοίξει νέος θάλαμος για περιστατικά COVID στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και πιθανόν να ανοίξει και στο ΓΝ Πάφου, ενώ ήδη άνοιξαν σε Λευκωσία και Λεμεσό. 
 
Διαβάστε επίσης