Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί η τιμή χρέωσης της δειγματοληψίας rapid test αφού από την 1η Αυγούστου τερματίζεται η δωρεάν παροχή τους στους πολίτες.

Μιλώντας στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο η Συντονίστρια του Προγράμματος Πληθυσμιακού Ελέγχου του Υπουργείου Υγείας, Καρολίνα Στυλιανού ανέφερε πως, «η τιμή η πλαφόν έχει καθοριστεί  μάξιμουμ 20 ευρώ άρα σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος να χρεώσεις περισσότερα από αυτό το ποσό».

Πρόσθεσε πως «το βέβαιο είναι ότι συζητείται αυτή η τιμή από το Υπουργείο και θεωρώ πως σύντομα θα ανακοινωθεί. Σκοπός δεν είναι να κερδοφορήσει ο οποιοδήποτε από τη διαδικασία αλλά οι πολίτες που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν να διενεργούν τη  δειγματοληψία».

Όσον αφορά την επαναφορά του έντυπο αποδεικτικό για rapid test η κα. Στυλιανού εξήγησε πως «το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό αφορά τα άτομα που πρόκειται να ταξιδέψουν και δεν μπορεί νόμιμα να χρησιμοποιηθεί στην Κύπρο σαν αποδεικτικό εξέτασης αλλά για τα άτομα μόνον που θα μεταβούν στο αεροδρόμιο για να βρεθούν σ΄άλλη χώρα την ΕΕ.

Αυτό που πρέπει γνωρίζουν οι πολίτες ότι η αποστολή του μηνύματος είναι μια επιπλέον ενημέρωση το οποίο περιέχει και οδηγίες ώστε να μπορεί να συνδεθεί και να διαβάσει οδηγίες», είπε.

Σχετικά με τον συνωστισμό που παρατηρείται στα σημεία δειγματοληψίας η κα Στυλιανού είπε πως παρατηρείται μεγαλύτερος συνωστισμός τώρα για το λόγο ότι είναι μεγαλύτερος ο αριθμός πολιτών που προχωρούν σε τεστ.

Διαβάστε επίσης:

Μέσα μιάμιση ώρα 270 εμβόλια από τα «Walk-In»

Εμβόλιο Vs φάρμακο: Ειδικός εξηγεί ποιο είναι η λύση για την πανδημία (vid)