Τα δεδομένα του τελευταίου 15μερου έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή 26 Μαρτίου το Υπουργείο Υγείας, εκδίδοντας την εβδομαδιαία Εθνική Αναφορά.
Τα κυριότερα στοιχεία μεταξύ άλλων καταδεικνύουν ότι υπάρχει μια σταθεροποίηση της εικόνας σε υψηλά επίπεδα. Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι η διάμεση ηλικία των περιστατικών τις τελευταίες 14 μέρες ήταν τα 36 έτη.
Διαβάστε περισσότερα: Δρ. Καραγιάννης: Οι επόμενες δύο-τρεις ημέρες θα κρίνουν τις αποφάσεις
Η αυξητική τάση στο εβδομαδιαίο ποσοστό θετικότητας ανακόπτεται αυτή τη βδομάδα, ωστόσο παραμένει σε σχετικά ψηλά επίπεδα. Στην Επαρχία Λεμεσού καταγράφει μικρή πτώση στο 1% από 1,3% που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.
Διαβάστε επίσης: Ανησυχητική αύξηση του βρετανικού στελέχους – Εμφάνιση σε νεαρότερα άτομα
Το ποσοστό θετικότητας στα rapid tests που γίνονται σε οίκους ευγηρίας παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό και αυτό σημειώνεται στα πολύ θετικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τους νοσηλευόμενους, δεν υπάρχουν πλέον εισαγωγές ασθενών από τους οίκους ευγηρίας.
Διαβάστε επίσης: Κύπρος: 324 νέα κρούσματα κορωνοϊού - Στο 1,52% το ποσοστό θετικότητας
Επιπρόσθετα, μετά από αρκετό καιρό, διαφαίνεται μια σταθεροποίηση της αθροιστικής επίπτωσης 14 ημερών, η οποία ωστόσο παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα τόσο για ολόκληρη την Κύπρο (573,5/100,000 σε σύγκριση με 529,6/100,000 την προηγούμενη περίοδο). Στην Επαρχία Λεμεσού η αθροιστική επίπτωση επίσης δείχνει σημάδια σταθεροποίησης και πάλι όμως σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα (1130,1/100,000).
Η εικόνα στα νοσοκομεία δείχνει σημαντική επιβάρυνση ακόμα, αλλά με κάποια σημάδια σταθεροποίησης. Η διάμεση ηλικία των νοσηλευομένων ήταν τα 62 έτη. Το 58,8% των νοσηλευόμενων αφορούσε σε άνδρες και το 63,1% άτομα από την Επαρχία Λεμεσού.
Οι εισαγωγές εξακολουθούν να αφορούν ανθρώπους κυρίως κάτω από τα 60 και από τη Λεμεσό.
Επίσης, από την 1η Μαρτίου μέχρι και τις 24 Μαρτίου έχουν καταγραφεί 17 θάνατοι με υποκείμενη αιτία τη νόσο COVID-19, με το 88% των θανάτων να ήταν άτομα με μόνιμη διαμονή στην Επαρχία Λεμεσού. Η Λεμεσός παρουσιάζεται με το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας ανά 100,000 κατοίκους (34,2 θάνατοι ανά 100,000 πληθυσμό).