Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι αισθητά βελτιωμένη με το ενδεχόμενο περεταίρω χαλαρώσεων να είναι προ των πυλών.

 

Στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησε η δρ. Ειρήνη Χριστάκη, μέλος της Επιστημονικής Ομάδας, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Λέκτορας Παθολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου. 

Η δρ. Χριστάκη ανέφερε ότι αναμένονται χαλαρώσεις τις επόμενες μέρες εξαιτίας της καλής επιδημιολογικής εικόνας. «Αυτό που όλοι αναμένουν είναι κάποιες χαλαρώσεις, επειδή η επιδημιολογική μας εικόνα είναι καλή, όμως δεν θα πρέπει να έχουμε μεγάλο ενθουσιασμό γιατί θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τα κρούσματα μετά τις χαλαρώσεις των προηγούμενων εβδομάδων», είπε.  

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι το σύστημα Υγείας έχει πάρει μια ανάσα και ότι κανείς δεν θέλει να ξαναζήσει αυτό που περάσαμε τον Δεκέμβριο και τον Γενάρη.

«Άποψη μου είναι οποιαδήποτε χαλάρωση να γίνει σταδιακά» είπε.

Δείτε εδώ: Υπ. Υγείας: Αυξημένη μετάδοση του ιού σε οικογένειες και χώρους εργασίας

Στη συνέχεια μίλησε για τα εμβόλια λέγοντας τα εξής: «Πλέον έχουμε ένα πολύ σημαντικό «όπλο» στα χέρια μας που είναι το εμβόλιο, και εφόσον προχωράει ο εμβολιασμός αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για να μειωθεί η νοσηρότητα και η θνητότητα σε ένα μέρος του πληθυσμού που κινδυνεύει να νοσήσει βαριά και να πεθάνει».

«Ενδεχομένως και κάποια καλή εικόνα που βλέπουμε αυτή τη στιγμή στα νοσηλευτήρια να οφείλεται στον εμβολιασμό. Όντας πιο επιφυλακτικοί μπορούμε να βγούμε από όλη αυτή την ιστορία χωρίς να χρειαστεί να έχουμε κάποιο πισωγύρισμα».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων τονίζοντας ότι δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα με το άνοιγμα των δημοτικών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα επιστρέψουν και οι υπόλοιπες βαθμίδες πίσω στα θρανία.

«Η διαδικτυακή εκπαίδευση σίγουρα υπολείπεται της εκπαίδευσης με φυσική παρουσία άρα σίγουρα θα είναι μια από τις προτεραιότητες» είπε. 

 

Διαβάστε επίσης: Υπ. Υγείας: Ελέγχθηκαν πέραν των 5 χιλιάδων εργαζομένων-Καταγγέλθηκαν τέσσερις