Γνωστός σκηνοθέτης που πέταξε από την Κύπρο στο Ισραήλ με ιδιωτική πτήση άρχισε απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι μπήκε σε καραντίνα σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων στο Τελ Αβίβ «χωρίς κανένα λόγο», όπως ισχυρίζεται.

 

Σύμφωνα με τη DailyMail, ο 41χρονος Ισραηλινός, Dekel Berenson, ισχυρίζεται ότι βρισκόταν αποκλεισμένος στην Κύπρο για 11 μήνες γι αυτό δεν έπρεπε να μπει σε υποχρεωτική καραντίνα.
 

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του Sigmalive  το ταξίδι του κ. Berenson με μικρό αεροπλάμο έγινε εξαιτίας προβλήματος υγείας.

Israeli-born Mr Berenson, pictured here with Merlin Merton at the British Independent Film Awards, said he travelled from Cyprus and had been self-isolating for the past 11 months

Ο σκηνοθέτης δήλωσε στο δημοσίευμα ότι: «Δεν αντιτίθεται στην απομόνωση όταν επιστρέφω από το εξωτερικό, αλλά πρέπει να επιτρέπεται στους ανθρώπους να το κάνουν στο σπίτι τους.

Έφτασα στο Ισραήλ με ιδιωτικό αεροπλάνο, μόνο εγώ και δύο πιλότοι που με πήραν από την Κύπρο όπου ήμουν σε απομόνωση τους τελευταίους 11 μήνες.

Η Κύπρος έχει πολύ χαμηλό ποσοστό μόλυνσης (το ένα δέκατο του Ισραήλ) και δεν υπάρχουν γνωστές περιπτώσεις οποιωνδήποτε παραλλαγών που δεν υπάρχουν στο Ισραήλ ούτως ή άλλως».

Καθώς μπήκε στην έκτη ημέρα της απεργίας πείνας στο ξενοδοχείο Metropolitan, παραδέχτηκε ότι μια παρηγοριά ήταν ότι δεν χρεώθηκε για τη διαμονή.

Ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι τα ξενοδοχεία καραντίνας δημιουργήθηκαν για «πολιτικούς λόγους» λόγω των επερχόμενων εκλογών σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα, προσθέτοντας ότι τον προηγούμενο χρόνο, «οποιοσδήποτε» μπορούσε να μπαίνει στο Ισραήλ, ανεξάρτητα από την προέλευσή τους.

«Τώρα… η κυβέρνηση θέλει να δείξει ότι «κάνει κάτι», έτσι έχει κλείσει εντελώς το αεροδρόμιο, αναγκάζοντας δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινούς να γίνουν παράνομοι σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο».

Award-wining film director Dekel Berenson (pictured) is staging a hunger strike in protest at being quarantined at a hotel in Tel Aviv, Israel, branding their government's response 'abysmal

Πρόσθεσε: «Εν τω μεταξύ, πριν από λίγες μέρες, ένα μοντέλο που επέστρεψε από πολύ μολυσμένες χώρες (Ντουμπάι και Τουρκία) σε μια πτήση με 250 άλλα άτομα, είχε την επιλογή να κάνει καραντίνα στο σπίτι».

Διαβάστε επίσης:

80 ημέρες lockdown στην Κύπρο-Τα μέτρα, οι εξάρσεις και η αποκλιμάκωση

Πανδημία: Το 99,6% των κρουσμάτων παρουσιάζει ήπια συμπτωματολογία