Στα όριά του το Νοσοκομείο Αναφοράς.

Όπως δήλωσε η Επιστημονική Διευθύντρια του Νοσοκομείου στο Πρωτοσέλιδο, το πρωί της Δευτέρας το νοσηλεύονταν εκεί 71 συνάνθρωποί μας. Έξι εξ αυτών νοσηλεύονταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

«Είμαστε οριακά», είπε η δρ.Χατζηγιάννη ενώ σημείωσε ότι το Νοσοκομείο ενισχύθηκε με γιατρούς, νοσηλευτές και εξοπλισμό.

Απαντώντας στο ΚΥΠΕ σχετική με τους εμβολιασμούς είπε πως «από τα 20 άτομα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αμμοχώστου που εμβολιάστηκαν χθες με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, δεν υπήρξε ενημέρωση για οποιοδήποτε πρόβλημα στην υγεία τους. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι στην αρχή υπήρχε κάποιος δισταγμός από εργαζόμενους για να βάλουν το εμβόλιο, τώρα με την έναρξη του εμβολιασμού ζητούν να εμβολιαστούν».
 
Εξήγησε πως «άρχισε ήδη να συγκεντρώνεται ο κατάλογος με τους εργαζόμενους, γιατρούς, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό του Νοσοκομείου Αναφοράς προκειμένου να βγει το πρόγραμμα εμβολιασμών τους. Παράλληλα με τους εμβολιασμούς που θα γίνονται στα Κέντρα Ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, το εμβόλιο θα χορηγείται και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αναφοράς».
 
Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «τα πέντε άτομα προσωπικό του Νοσοκομείου Αναφοράς που ειδικεύθηκαν στους εμβολιασμούς, θα χορηγήσει σήμερα εμβόλια σε δύο οίκους ευγηρίας στη Σωτήρα και το Αυγόρου. Συγκεκριμένα το πρωί εμβολιάστηκαν 30 άτομα, ένοικοι και εργαζόμενοι στο Κέντρο Αποκατάστασης  «Holistic in Home Nursing Centre», στη Σωτήρα και 20 άτομα, ένοικοι και εργαζόμενοι στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Ηλικιωμένων «Αγιος Γεώργιος» στο Αυγόρου.

Δείτε εδώ: 154 ασθενείς νοσηλεύονται με κορωνοϊό – 57 σε σοβαρή κατάσταση

*Ακολουθεί βίντεο σε λίγο