Τη θέση ότι δεν θα αποφασίζουν οι αεροπορικές εταιρείες για τα «COVID19 passports» αλλά οι χώρες, εξέφρασε ο Πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Emirates σε συνέντευξή του στο Euronews.

Ο Τιμ Κλαρκ στη συνέντευξή του εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα μεγαλύτερα μυαλά του πλανήτη στην ιατρική έρευνα, οι φαρμακευτικές εταιρίες και οι κυβερνήσεις κατάλαβαν ότι ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούμε από τη συγκεκριμένη αρρώστια ήταν η γρήγορη παραγωγή εμβολίου, που θα έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Δείτε εδώ: Νέοι κανόνες στις πτήσεις;Το «ψηφιακό πάσο υγείας» της ΙΑΤΑ κι οι λεπτομέρειες

«Και αυτό συνέβη. Δεν έχω δει ποτέ ξανά να γίνεται κάτι τόσο γρήγορα. Κι όμως έγινε. Αναδιοργανωνόμαστε λοιπόν και προσπαθούμε να ξαναλειτουργήσουμε τον στόλο των A380 το γρηγορότερο δυνατόν σε συνδυασμό με την αύξηση της ζήτησης σε όλο μας το δίκτυο. Ελπίζουμε ότι θα πετούν όλα αυτή την εποχή το 2021», είπε.

Ο δημοσιογράφος Τζέιμς Ο' Χέιγκαν, είπε στον Τιμ Κλαρκ: Ο διευθύνων σύμβουλος της Qantas, Άλαν Τζόις έχει πει ότι οι επιβάτες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πριν πετάξουν. «Είναι θέμα των αεροπορικών εταιριών να επιβάλλουν αυτά τα πρωτόκολλα στους ταξιδιώτες;», ρώτησε τον Κλάρκ.

«Πιστεύω ότι αυτό που θα καθορίσει τα πρωτόκολλα για όσους έχουν εμβολιαστεί και όσους όχι, δεν θα αποφασιστεί από τις αεροπορικές εταιρίες. Θα το αποφασίσουν οι χώρες στις οποίες ταξιδεύουν οι επιβάτες. Οι χώρες λοιπόν πρέπει να καθορίσουν τις απαιτήσεις που πρέπει να πληρούν οι άνθρωποι να πετάξουν. Ποια πρωτόκολλα πρέπει να πληρούνται σε σχέση με την εφαρμογή του εμβολίου και τη διάρκειά του. Έτσι θα φτιαχτεί το πλαίσιο των απαιτήσεων που πρέπει να ικανοποιείς, πριν μπεις στο αεροπλάνο», είπε ο Κλάρκ.

Δείτε εδώ: Τι θα αλλάξει στα ταξίδια μας με τα health passports και τι θα κάνει η Κύπρος

«Δεν νομίζω ότι θα είναι κάτι ενιαίο παγκόσμια. Θα ήθελα να πιστεύω ότι οι G20 θα καταλήξουν σε κάτι που θα αφορά τους πάντες. Δεν είμαι σίγουρος όμως ότι αυτό θα συμβεί. Οι αεροπορικές εταιρίες θα πρέπει να εναρμονιστούν, όπως το έκαναν τους τελευταίους έξι μήνες με όλες τις αλλαγές στους κανονισμούς που έκαναν οι χώρες», κατέληξε.

Με πληροφορίες από gr.euronews