Καμιά καταγγελία δεν προέκυψε κατά την αγρυπνία που πραγματοποιήθηκε στην ιερά μονή Άγιου Νικολάου στην Ορόντα μετά από κάλεσμα του Μητροπολίτη Μόρφου, Νεόφυτου.

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία δεν προέκυψε καμιά καταγγελία αφού εντός του ναού βρίσκονταν 35 άτομα , τηρούνταν τα μέτρα και οι αποστάσεις, ενώ μετά από συνεννόηση των Αρχών με τον Μητροπολίτη Μόρφου, είχε οριστεί άτομο που επιτηρούσε την εφαρμογή τους.

Γύρω στις 21:00 έκλεισαν οι πόρτες του ναού, ο οποίος είναι ιδιωτικός χώρος, ενώ μετά τις 05:00 το πρωί της Τετάρτης (2/12) έφυγαν οι λίγοι πιστοί που απόμειναν.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Κυριακή (29/11) ο Μόρφου Νεόφυτος προσκάλεσε όλους όσους επιθυμούν να παραστούν στην αγρυπνία με την ευκαιρία της εορτής του οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλαβύτιου και της μέρας κοιμήσεως του οσίου Γερόντος Ελπιδίου Χασάπη.

Στις 19:30 άρχισε η αγρυπνία με την αστυνομία να βρίσκεται στον χώρο προκειμένου να καταγραφούν τυχόν παραβιάσεις διαταγμάτων.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ΣΙΓΜΑ Μιχάλη Κιβιδιώτη, πιστοί πήραν μαζί τους μαξιλάρια και κουβέρτες με την πιθανότητα να διανυκτερεύσουν λόγω των διαταγμάτων που είναι σε ισχύ.

Διαβάστε επίσης:

Παρουσία Αστυνομίας η αγρυπνία Μόρφου – «Όσοι παραμείνουν να έχουν εξοπλισμό»

Εικόνες από την αγρυπνία του Μόρφου Νεόφυτου (VID/PICS)