Μεγάλη ανησυχία επικρατεί ανάμεσα σε συγγενείς παιδιών που φοιτούν στο Κέντρο Ενηλίκων, Αποστόλου Παύλου στην ελεύθερη Αμμόχωστο, μετά τον εντοπισμό μεγάλου αριθμού κρουσμάτων.


Αριθμός συγγενών, καταγγέλλει ότι δεν τους ενημέρωσε κανείς για την πιθανότητα ύπαρξης κρουσμάτων στο συγκεκριμένο Κέντρο. Οι συγγενείς προχώρησαν με δική τους πρωτοβουλία σε διενέργεια rapid τεστ, ενώ στη συνέχεια και σε μοριακό έλεγχο μετά από παρότρυνση του Κέντρου Ενηλίκων. Τα αποτελέσματα (σ.σ των μοριακών τεστ) οποία δεν τους έχουν γνωστοποιηθεί, όπως λένε. 

Μιλώντας στο SigmaLive, συγγενής παιδιού με σύνδρομο Down που φοιτά εκεί, ανέφερε πως το παιδί είχε συμπτώματα από την περασμένη Τρίτη και κανείς από τη Διεύθυνση δεν είχε αναφέρει κάτι. Την Τετάρτη πήγε κανονικά σχολείο ενώ την Πέμπτη παρουσίασε αδυναμία και οι ίδιοι αποφάσισαν να μείνει στο σπίτι.

Την Παρασκευή μέσω οικείου τους προσώπου ενημερώθηκαν πως δύο εργαζόμενοι του Κέντρου προχώρησαν σε διαγνωστικό έλεγχο χωρίς να ενημερώσουν κανένα. Και οι δύο εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό.

Σύμφωνα με τον συγγενή του παιδιού, η οικογένεια προχώρησε σε rapid τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα ενώ την Κυριακή προχώρησαν σε μοριακή εξέταση μετά από απόφαση του Κέντρου και μέχρι σήμερα δεν έλαβαν τα αποτελέσματα.

«Το παιδί έχει συμπτώματα. Δεν έχουμε πληροφορηθεί ακόμη αν είναι θετικός. Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε αρμόδιους αλλά δεν μας απαντά κανείς. Ούτε από το Υπουργείο Υγείας, ούτε από τη Διεύθυνση του σχολείου», είπε.

Σημειώνεται πως, σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Αδάμος Κακουρής ανέφερε πως το σύνολο των δειγματοληπτικών ελέγχων ήταν 65 και όχι 52, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο, ενώ με φανερή δυσαρέσκεια είπε πως κανένας δεν ενημέρωσε ούτε τη διεύθυνση του σχολείου αλλά ούτε και το διοικητικό συμβούλιο για την ύπαρξη των κρουσμάτων εντός του σχολείου.

«Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ήταν αυτοί που έπρεπε να το μάθουν πρώτοι», είπε, σημειώνοντας ότι ανέμενε διαφορετική αντιμετώπιση από το Υπουργείο.

Διαβάστε επίσης:

Κλειστό το Ειδικό Σχολείο «Αποστόλου Παύλου» μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων

Νέα ανησυχία για αλυσίδες μετάδοσης σε κλειστές δομές-52 νέα κρούσματα