Επιδεινώνεται και στη Σουηδία η εξάπλωση της πανδημίας.

Η χώρα που δοκίμασε το πείραμα «ανοσία της αγέλης» τρέχει τώρα να επιβάλει αυστηρά μέτρα προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του ιού. Οι συναθροίσεις φρενάρονται και πλέον επιτρέπεται να μαζεύονται 8 άτομα αντί… 300 που ήταν το προηγούμενο επιτρεπτό ανώτατο όριο.

Δείτε εδώ: Σουηδία: Πώς έγινε η στροφή 180 μοιρών – «Ακυρώστε τα όλα» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Παραμένουμε σε μια πολύ σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος της Σουηδίας Άντερς Τέγκνελ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.Η Σουηδία κατέγραψε επίσης 61 θανάτους από την Παρασκευή, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 6.225.

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν είπε ότι οι Σουηδοί δεν τηρούν τις συστάσεις κατά του νέου κορωνοϊού όπως στην άνοιξη, ενώ ανακοίνωσε πως όλες οι δημόσιες συναθροίσεις θα περιοριστούν σε 8 ανθρώπους, πολύ κάτω του προηγούμενου ανώτατου ορίου των 300 ατόμων. Η χώρα κατέγραψε χθες 4.007 νέα ημερήσια περιστατικά. Η αύξηση συγκρίνεται με ένα υψηλό 5.990 περιστατικών που καταγράφηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Το τελευταίο 5μερο καταγράφηκαν 15.084 κρούσματα. Πρόκειται για μια μικρή μείωση κρουσμάτων σε σύγκριση με τα 15.779 κρούσματα που καταγράφηκαν την αντίστοιχη περίοδο, την περασμένη εβδομάδα.