Σοβαρές ανησυχίες προκαλεί τόσο στην επιδημιολογική ομάδα όσο και στην κοινότητα της Κάτω Μονής όπου βρίσκεται το σφαγείο όπου εντοπίστηκαν 92 συνολικά κρούσματα.

 

Τα κρούσματα αφορούν κυρίως αλλοδαπούς που εργάζονταν και διέμεναν στο σημείο όπου βρίσκεται στο σφαγείο, ωστόσο σύμφωνα με τον κοινοτάρχη, Χαράλαμπο Ματσούκα, περίπου 12 από αυτά αφορούν ελληνοκύπριους εργαζόμενους του σφαγείου που κατοικούν σ΄άλλες κοινότητες.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο κος Ματσούκας είπε πως υπάρχει ανησυχία στην κοινότητα αλλά και στις άλλες κοινότητες για πιθανή διασπορά του ιού.

«Θετικοί εργαζόμενοι διαμένουν σε Μιτσερό, Κάτω Μονή, Ορούντα και Αγία Μαρίνα. Υπάρχει ανησυχία στην κοινότητα γιατί φοβίζει τον κόσμο ο αριθμός. 92 κρούσματα είναι πολλά. Είμαστε σ΄επαδή συνέχεια με τους κοινοτάρχες των άλλων κοινοτήτων», είπε.

Διαβάστε επίσης: Δρ.Καραγιάννης: Ίσως αυστηρότερα μέτρα σε επαρχίες-Ποια η πιθανότητα lockdown

Ο κος Ματσούκας, είπε πως το σφαγείο προχώρησε σε δειγματοληπτικούς ελέγχους χθες για περίπου 300 άτομα.

Την ανησυχία της επιδημιολογικής ομάδας επιβεβαίωσε ο δρ Πέτρος Καραγιάννης ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο, ανέφερε πως φαίνεται ότι κάποια από  τα πρωτόκολλα δεν τηρούνται ή ο κόσμος έχει χαλαρώσει δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στη δική του ασφάλεια.

Πρόσθεσε πως, «φαίνεται ότι υπάρχουν εργάτες που μένουν εντός του σφαγείου οι οποίοι μπορεί να μην τηρούσαν τα πρωτόκολλα. Από την άλλη, δεν είναι μόνο αυτοί που έχει μολυνθεί αλλά και άτομα τα οποία έχουν διακινηθεί στη κοινότητα, στα χωριά γύρω από το σφαγείο. Ο κίνδυνος διασποράς του ιού είναι μεγάλος».

Τέλος ο δρ Καραγιάννης  είπε πως «μεγάλες επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν ένα άτομο που θα είναι υπεύθυνο για θέματα υγείας και ασφάλειας. Αυτό το άτομο θα πρέπει να αναλάβει την επιτήρηση των πρωτοκόλλων».

Διαβάστε επίσης:

92 κρούσματα σε σφαγείο στη Λευκωσία – Η ανακοίνωση του Υπ. Υγείας

Το Υπ. Υγείας καλεί τις επαφές των κρουσμάτων στη CYPRA να αυτοπεριοριστούν