Φιλοξενούμενος στις «Τομές στα Γεγονότα» ήταν το βράδυ της Κυριακής ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Δρ Γιώργος Πάνος, ο οποίος αναφέρθηκε στον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων και στους τρόπους αναχαίτισης της διασποράς του ιού. 
 
Αναφερόμενος στα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε σφαγείο, σημείωσε πως είναι αναμενόμενο τα περιστατικά τις επόμενες μέρες να βρίσκονται σε αυξημένους αριθμούς, ωστόσο, αυτό που δεν είναι αναμενόμενο είναι να βρίσκουμε μεγάλες αλυσίδες. 
 
Τα ψυγεία σε τέτοιους χώρους, είπε, αυξάνουν τις πιθανότητες μεταδοτικότητας, εφόσον κάποιος από τους εργαζόμενους είναι θετικός. 
 
Εάν δεν γίνονται εκτεταμένοι έλεγχοι, χάνουμε πολλά περιστατικά και η Κύπρος θα μπορούσε με την μέθοδο του τεστ αντιγόνου να ελεγχθεί ολόκληρη και να υπάρξει αιφνίδια απόσυρση όλων των ατόμων που είναι θετικά, πρόσθεσε. 
 
Μιλώντας για την αυριανή σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Επιδημιολογική ομάδα και τι θα εισηγείτο ο ίδιος, είπε πως «το πιο απλό που θα μπορούσε να γίνει αλλά δεν είμαι σίγουρος εάν θα αποδώσει, είναι τα πιο αυστηρά μέτρα». 
 
Το δεύτερο, είπε, είναι να εφαρμοστεί η πρότασή του με την συνολική εξέταση του πληθυσμού. 
 
Το τρίτο και τελευταίο, τόνισε, είναι το πλήρες Lockdown για διάστημα κάποιων εβδομάδων. 
 
Όσο βλέπουμε να αυξάνονται τα άτομα στα νοσοκομεία, θα γίνει ακόμα πιο επιτακτικό το πλήρες lockdown, σημείωσε. 
 

Διαβάστε επίσης