Για τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου. 
 
Όπως σημείωσε, ανησυχεί το Υπουργείο ο διψήφιος αριθμός κρουσμάτων που ανακοινώθηκε χθες Τετάρτη, ωστόσο περισσότερο ανησυχεί ο εφησυχασμός, γι΄ αυτό εδώ και μέρες τονίζουμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει, τόνισε.  
 
Κληθείς να σχολιάσει εάν υπάρχει στρατηγική από την Κυβέρνηση, απάντησε καταφατικά εξηγώντας πως η στρατηγική είναι η διενέργεια πολλών τεστ, ιχνηλατήσεων, έκδοση αυστηρών πρωτοκόλλων και η αυστηρή επιτήρηση. 
 
Υπήρξε δυστυχώς εφησυχασμός και στην επιτήρηση, πρόσθεσε. 
 
Όπως ανέφερε, υπήρχε εντύπωση ότι τελειώσαμε με τον ιό, «θέλω να μεταφέρω ότι είναι ουτοπία να πιστεύουμε ότι θα τον εκριζώσουμε, ακόμη και να κλείσουμε αεροδρόμια, που δεν μπορούμε».
 
Σε περίπτωση που ο κόσμος δεν συνετιστεί και η κατάσταση εκτροχιαστεί, σημείωσε, υπάρχουν σχέδια για τοπικά lockdown και για περεταίρω ενέργειες ωστόσο, τόνισε, τα μέτρα που υπάρχουν τώρα είναι αρκετά φτάνει να τα ακολουθούμε. 
 
Πληρώνουμε, ανέφερε χαρακτηριστικά, την χαλάρωση των τελευταίων 2-3 εβδομάδων ενώ τις επόμενες μέρες αναμένει ότι θα υπάρξουν περισσότερα κρούσματα ωστόσο το σημαντικό είναι να επανέλθουμε στα φυσιολογικά επίπεδα. 
 
Κληθείς να σχολιάσει εάν θα εάν θα αλλάξει κάτι σε σχέση με την κατηγοριοποίηση της Ελλάδας και ίσως τον διαχωρισμό περιοχών, ο Υπουργός ανέφερε πως σίγουρα μπορεί να γίνει αυτό, εάν προχωρήσουμε σε μια τμηματοποίηση περιοχών και κάποιες να μπουν στην κατηγορία Β΄ το πρόβλημα θα είναι δύσκολο να ελεγχθεί ποια μέρη μπορεί να επισκέφθηκε ο επιβάτης. 
 
Σίγουρα το εξετάζουμε και ευελπιστούμε ότι εάν χρειαστεί να το εφαρμόσουμε ο κόσμος να υπακούσει, ωστόσο αυτό επαφίεται στην ατομική ευθύνη του καθενός. 
 
Όσον αφορά τα φαινόμενα με άτομα που θα έπρεπε να περιοριστούν και δεν το έπραξαν, ο Υπουργός ανέφερε ότι ζητήθηκε από την Αστυνομία να γίνονται έλεγχοι σε καθημερινή βάση. 
 
Όσον αφορά τις μαζικές συναθροίσεις, όπως για παράδειγμα τους γάμους, ο Υπουργός τόνισε πως θα υπάρχουν περιορισμοί και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτούς τους περιορισμούς μέχρι την εξεύρεση εμβολίου.
 

Παράλληλα, ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στο ΓεΣΥ και τα φαινόμενα καταχρήσεων.