Νέα τηλεδιάσκεψη θα έχει το μεσημέρι η Δικοινοτική Επιτροπή για την Υγεία, που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή επιδημιολόγων των δυο πλευρών και θα αποτελέσει συνέχεια αυτής της 1ης Ιουνίου για συζήτηση των επιδημιολογικών στοιχείων, μετά τη συμφωνία του Προέδρου Αναστασιάδη, και του Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, προκειμένου να ανταλλαγούν απόψεις σχετικά με τη σταδιακή διάνοιξη των σημείων διέλευσης.

 

Αναμένουμε από την τ/κ πλευρά να μας παρουσιάσει ανάλυση της επιδημιολογικής εικόνας στα κατεχόμενα, όπως έπραξε η δική μας πλευρά στην προηγούμενη συνάντηση δήλωσε ο Καθηγητής Μικροβιολογίας Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Πέτρος Καραγιάννης, μιλώντας στις «Τομές στα Γεγονότα» του Σίγμα.

Στο μεταξύ τις ανησυχίες τους για το άνοιγμα των πτήσεων από την Τουρκία και για μεταφορά φοιτητών από το Ιράν στα κατεχόμενα θα θέσουν οι επιδημιολόγοι της ε/κ πλευράς.  

Διαβάστε: Καθ.Καραγιάννης:Η επιδημιολογική εικόνα κατεχομένων και οι πτήσεις από Τουρκία

Χθες το λεγόμενο «Υπουργείο Συγκοινωνιών» ανακοίνωσε ότι επαναρχίζουν οι πτήσεις από και προς Τουρκία, χωρίς να δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες.
Οι Τουρκικές Αερογραμμές ανακοίνωσαν, μέσω της ιστοσελίδας τους, ότι αρχίζουν από σήμερα δρομολογημένες πτήσεις προς το παράνομο αεροδρόμιο.