Με παρέμβαση του στις «Τομές τα Γεγονότα» ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των τελευταίων ημερών αλλά και για την επόμενη μέρα που δεν θα είναι η ίδια.


Συγκεκριμένα ανέφερε ότι δεν ήταν εύκολα τα μέτρα που πήραν Κύπρος και Ελλάδα, αλλά ήταν απαραίτητα γιατί σε αντίθετη περίπτωση τα αποτελέσματα μας θα προσέγγιζαν αυτά της Ιταλίας και της Ισπανίας. Πρόσθεσε ότι ο κορωνοϊός δεν έχει υψηλή θνησιμότητα για αυτό μεταδίδεται πιο εύκολα, με αποτέλεσμα να καταρρέουν τα συστήματα υγείας.

Επισήμανε ότι δεν θα είναι όλα ίδια όπως ήταν πριν, καθώς δεν ξέρουμε πως θα λειτουργήσουν διάφορα επαγγέλματα και αν θα πρέπει να φοράμε μάσκες στα μέσα μεταφοράς.

Τέλος συμπλήρωσε ότι η Κύπρος κέρδισε χρόνο και μπορεί να βελτιώσει το σύστημα υγειάς της, ενώ επισήμανε ότι μόνο με το εμβόλιο θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε την "ανοσία της αγέλης". Πρόσθεσε ότι ο κυπριακός λαός έδειξε υπευθυνότητα και προσαρμόστηκε και μπορούμε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας, καθώς και να προσέχουμε περισσότερο τις ευπαθείς μας ομάδες.

Ακολουθεί βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: Ο οδικός χάρτης επανεκκίνησης της οικονομίας: Αναλυτικά τα τέσσερα «κύματα»

Διαβάστε ακόμη: Σε αυτοπεριορισμό ήταν ήδη το κρούσμα στην Eurofresh, ανακοίνωσε η εταιρεία