Τα μέχρις στιγμής αποτελέσματα της διερεύνησης του πληθυσμού στις δύο μεγαλύτερες εστίες του ιού, Αραδίππου και Πάφου, αποτελούν σημαντικό εργαλείο που θα αξιοποιηθεί για την αξιολόγηση των υφιστάμενων και σχεδιασμό των επόμενων μέτρων που οφείλουμε να λάβουμε για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Υπουργός Υγείας, λίγο μετά την ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων στην Κύπρο. 
 
Σημειώνει πως ο αριθμός σε θετικά κρούσματα για τις δύο περιοχές μπορεί σε απόλυτο αριθμό να είναι μικρός, όμως σε ποσοστό πληθυσμού το οποίο  αντανακλά το 1%, δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο.
 
Ειδικότερα, σημειώνει, εάν λάβουμε υπόψη ότι το δείγμα σε αυτές τις περιοχές ήταν τυχαίο, μέσω στρωματοποιημένης έρευνας στον πληθυσμό των δήμων, και δεν είναι εύρημα που προήλθε μέσω της στοχευμένης ιχνηλάτισης, όπου αναμένεται η εξεύρεση θετικών κρουσμάτων στο περιβάλλον των επαφών. 
 
Σε κάθε περίπτωση θα περιμένουμε την ολοκλήρωση της δειγματοληψίας στις δύο αυτές περιοχές, ώστε να είμαστε σε θέση να βγάλουμε τελικά συμπεράσματα, προσθέτει. 
 
«Δεν είναι ώρα για εφησυχασμό, ούτε για υπέρμετρη αισιοδοξία. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας, τηρούμε τα μέτρα του περιορισμού και της αυτοπροστασίας. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την προσήλωση στα μέτρα  που έχουν ληφθεί και την υπομονή που έχει επιδείξει. Μόνο έτσι θα πετύχουμε τον περιορισμό και την εξάλειψη του ιού από τη χώρα μας», καταλήγει.