Εννέα νέα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί και ο συνολικός αριθμός πλέον σκαρφαλώνει στα 58 επιβεβαιωμένα κρούσματα. 
 
Μετρούν πληγές τα Νοσοκομεία Λευκωσίας, Πάφου και Λεμεσού. Με την νεότερη ανανέωση του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων το απόγευμα της Τετάρτης, τίθεται όπως όλα δείχνουν ένα ακόμα Νοσοκομείο, αυτό της Λεμεσού, εκτός «μάχης». Πρώτο ήταν το Νοσοκομείο Λευκωσίας που πλήγηκε με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, αυτό του Διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής.
 
Ακολούθησε το Νοσοκομείο Πάφου όπου ασθενής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας εντοπίστηκε θετικός στον ιό με τις αλυσιδωτές εξελίξεις να οδηγούν και μια νοσηλεύτρια σε απομόνωση αφού βρέθηκε θετική στον ιό. Από το βράδυ της Τετάρτης και το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού μπήκε στον χάρτη των Νοσοκομείων που πλήγηκαν αφού παιδίατρος του Νοσοκομείου βρέθηκε θετική στον ιό.
 
Η γιατρός ταξίδεψε όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στην Ελλάδα και παρουσίασε συμπτωματολογία αφότου έφθασε στην Κύπρο. Γι’ αυτό τον λόγο σήμανε συναγερμός και στην παιδιατρική κλινική όπου γίνονται ενέργειες για εκκένωση του χώρου. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΙΓΜΑ στη Λεμεσό, Λουκάς Σπαθάρης, η γιατρός ταξίδεψε στην Ελλάδα για να δει την μητέρα της ενώ τα παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική δεν θα λάβουν εξιτήριο για τις επόμενες 14 μέρες. Χαρακτηρίζεται ως η πιο "ύπουλη" αλυσίδα σύμφωνα με τον Λουκά Σπαθάρη αφού η γιατρός ήρθε σε επαφή με παιδιά αλλά και συνάδελφους της αφού μόλις χθες συμμετείχε σε σεμινάριο. Η ιχνηλάτηση άρα της γιατρού είναι μια γερή "εξίσωση" την οποία οι αρμόδιοι καλούνται να λύσουν. 
 
Τώρα, σε ότι αφορά τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Γεωργία Κωνσταντίνου στις Τομές στα Γεγονότα, το ένα εκ των νέων κρουσμάτων δεν ταξίδεψε το προηγούμενο διάστημα και γι’ αυτό γίνονται ενέργειες τώρα για εξακρίβωση της πορείας του. Δεν εξακριβώθηκε η στενή του επαφή με κρούσμα ή ακόμη η απομακρυσμένη επαφή του με κρούσμα.
 
Στενή επαφή ορίζεται,
 
- 15 λεπτά και τουλάχιστον 1 μέτρο
- Χειραψία
 
Απομακρυσμένη επαφή ορίζεται,
 
- Απόσταση κάποιων μέτρων
- Παραμονή στον ίδιο χώρο για 15 λεπτά 
 
Τα σημερινά κρούσματα αναλυτικά 
 
-       Τέσσερα άτομα που είχαν επαφή με κρούσμα που είχε επιβεβαιωθεί τις προηγούμενες μέρες.
 
-       Τρία άτομα που είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό (Ελλάδα), παρέμειναν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές όταν παρουσίασαν συμπτωματολογία.
 
-       Ένα άτομο από τις Βρετανικές Βάσεις.
 
-       Ένα άτομο, του οποίου το ιστορικό διερευνάται.
 
Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των εννέα κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.
 
Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 58 (περιλαμβανομένων και των τριών που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις), εκ των οποίων τα 31 ήταν επαφές.