Ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας ζητεί την άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης για στελέχωση της Μονάδας Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου με Νεφρολόγο.

Σε ανακοίνωση ο Δήμος αναφέρει πως «πλέον η νεφρολογική μονάδα λειτουργεί ουσιαστικά με ένα Νεφρολόγο, καθώς ο δεύτερος Νεφρολόγος καλύπτει άλλη επαρχία (3 ημέρες της εβδομάδα). Οι συνέπειες αυτών των ενεργειών θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ίδιων των ασθενών».

Σημειώνει πως «μετά λύπης διαπιστώνουμε ότι παρά τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για τη μονάδα Αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, εντούτοις οι ασθενείς νιώθουν πως η ζωή τους έρχεται σε δεύτερη μοίρα».

Ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας ζητεί «την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Υγείας ώστε να εξευρεθούν μόνιμες και δεσμευτικές λύσεις προς όφελος όλων των ασθενών της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου».

Όπως προστίθεται, ο Δήμος «ανησυχεί και θεωρεί ότι η παροχή των υπηρεσιών υγείας αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα κάθε πολίτη και έχουμε την ηθική υποχρέωση να προστατεύσουμε τους δημότες ασθενείς  μας που είναι σε ευάλωτη κατάσταση».

Καταληκτικά ο Δήμος αναφέρει πως «οι δημότες μας δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Απαιτούμε ίσα δικαιώματα, ίση αντιμετώπιση και ίση πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας».

Πηγή: ΚΥΠΕ