Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) καλεί όλους τους εμπλεκόμενους στον τομέα της Υγείας να δώσουν άμεση προτεραιότητα στη φροντίδα της ψυχικής υγείας των εργαζομένων, αναφέρει η ΠΑΣΥΝΟ σημειώνοντας ότι η προστασία της ψυχικής υγείας των επαγγελματιών υγείας δεν αποτελεί μόνο προσωπικό ζήτημα, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών υγείας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, η ΠΑΣΥΝΟ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι ο World Federation for Mental Health και ο ΠΟΥ επισημαίνουν την άμεση ανάγκη για ανάληψη δράσεων που προάγουν την ψυχική υγεία των εργαζομένων. Μέσω του θέματος που έχει επιλεγεί για φέτος «Ψυχική Υγεία στην εργασία», αναδεικνύονται οι ψυχικές και συναισθηματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι επαγγελματίες υγείας.

«Η στήριξη και υποστήριξη των εργαζομένων στην υγεία συνεπάγεται βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς διασφαλίζοντας έτσι τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας», προσθέτει.

Η ΠΑΣΥΝΟ σημειώνει επίσης ότι ο ΠΟΥ υπογραμμίζει τη στήριξή του προς κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει στη βελτίωση της ψυχικής υγείας των εργαζομένων και καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να ενισχύσουν τις προσπάθειες για ένα πιο υγιές και υποστηρικτικό εργασιακό περιβάλλον.

Πηγή: ΚΥΠΕ