Το Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία (CII) του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου μαζί με το Κέντρο Αριστείας για τη Βιοτράπεζα και Βιοϊατρική Έρευνα και το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κύπρου και το Διεθνές Δίκτυο INCHES σας προσκαλούν στην Επετειακή 10η Παγκύπρια Ημερίδα Δημόσιας Υγείας, υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας, κ. Μιχάλη Δαμιανό.

Με αφορμή τα 10 συνεχή χρόνια διοργάνωσης της ημερίδας δημόσιας υγείας από το CII, η φετινή επετειακή εκδήλωση θα επεκταθεί σε δύο ημέρες (διημερίδα). Η διημερίδα στοχεύει στο να συγκεντρώσει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για να διερευνήσουν τις προοπτικές βιώσιμων πρωτοκόλλων πρόληψης και βελτίωσης της υγείας των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον.

Στη βάση της πρωτοβουλίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για υγιή σχολεία και υγιή παιδιά, οι συμμετέχοντες της ημερίδας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αλλά και να συνεισφέρουν ουσιαστικά σε συζητήσεις και συλλογικές δραστηριότητες που θα επικεντρωθούν στις ακόλουθες θεματικές ενότητες υγείας παιδιών στα σχολεία: σωματική, ψυχική, κοινωνική και περιβαλλοντική υγεία. 

Η διημερίδα απευθύνεται σε

• Επαγγελματίες υγείας (π.χ., παιδίατροι, επισκέπτες υγείας)
• Εκπαιδευτικούς, διευθυντές, σχολικές εφορίες και συνδέσμους γονέων
• Υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και κυβερνητικά στελέχη
• Όσους ενδιαφέρονται για την υγεία και την εκπαίδευση των παιδιών

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, παρακαλούμε όπως εγγραφείτε εγκαίρως εδώ:

registration link

Τρίτη και Τετάρτη, 08 - 09 Οκτωβρίου 2024

 09:00 – 16:30 (Τρίτη) και 09:00 – 14:00 (Τετάρτη)

Εγκαταστάσεις Πανεπιστημίου Κύπρου (δια ζώσης): Αίθουσα διαλέξεων Β108, στο κτήριο Συμβουλίου – Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» στην Πανεπιστημιούπολη (Λεωφόρος Πανεπιστημίου 1, 2109, Αγλαντζιά), Λευκωσία.

Παρακαλώ όπως βρείτε συνημμένο το πρόγραμμα της ημερίδας.

Πρωταρχικό μέλημα του CII παραμένει η συνέχιση αξιόπιστης παροχής εκπαιδευτικών προγραμμάτων δημόσιας υγείας υψηλής ποιότητας για νέους και υφιστάμενους επαγγελματίες δημόσιας υγείας, και η συλλογή ερευνητικών δεδομένων για την απάντηση κρίσιμων ερωτημάτων δημόσιας υγείας που θέτει η Κυπριακή κοινωνία.

Η εγγραφή αποτελεί προϋπόθεση παρακολούθησης της ημερίδας, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Η εγγραφή και η παρακολούθηση της ημερίδας είναι δωρεάν.