Κάθε σταγόνα αίματος αποτελεί αναντίλεκτα φιλί της ζωής για κάποιον που το έχει ανάγκη, τόνισε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανού, μιλώντας σε Αιμοδοσία, που διοργάνωσε το Αθλητικό Σωματείο Χαράλαμπος Πεττεμερίδης, χθες.

Η αιμοδοσία ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του Εθνοφρουρού Ελισσαίου Λάκη, ο οποίος το 1974 έπεσε μαχόμενος, όπως και στη μνήμη του Μιχάλη Φρειδερίκου, ιδρυτή και προέδρου του πανεπιστημίου Frederick, του Νίκου Ιωάννου Ψωμά, προϊστάμενου της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, του Επιχειρηματία Σοφοκλή Κυπριανού και του δημοσιογράφου Γιώργου Ηλιάδη και εις μνήμην Ελένης Παρμακλή.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Δαμιανού τόνισε την κρίσιμη σημασία της αιμοδοσίας, υπογραμμίζοντας πως μπορεί να σώσει ζωές και να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην παροχή ουσιαστικής ιατρικής περίθαλψης σε ασθενείς που έχουν ανάγκη, σημειώνοντας για τον αιμοδότη πως «κάθε σταγόνα αίματος που προσφέρει αποτελεί αναντίλεκτα φιλί της ζωής για κάποιον που το έχει ανάγκη».

Όπως επεσήμανε «ζούμε σε μια εποχή όπου οι ανάγκες για αίμα αυξάνονται συνεχώς και τα αποθέματα μειώνονται, γεγονός που καταδεικνύει πως η συμβολή στην κάλυψη των αναγκών είναι πολύτιμη». Γι αυτό, όπως είπε, κάθε εθελοντική αιμοδοσία όπως η συγκεκριμένη, με πρωταγωνιστές φορείς όπως το Αθλητικό Σωματείο Χαράλαμπος Πεττεμερίδης, βοηθούν σημαντικά στην κάλυψη αυτών των αναγκών και «αποτελούν φάρο ελπίδας για πολλούς συμπολίτες μας» και ανακοίνωσε την στήριξη του Υπουργείου Υγείας στο έργο του σωματείου με την συνεισφορά του συμβολικού ποσού των 1000 ευρώ.

Ο κ. Δαμιανού κάλεσε όλους να συμβάλουν σε αυτή τη σπουδαία πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης δηλώνοντας πως «μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Ας ενωθούμε και ας διαδώσουμε τη σημασία της δωρεάς αίματος».

Καταλήγοντας, ο Υπουργός Υγείας ευχαρίστησε κάθε δωρητή αίματος για την ανεκτίμητη συνεισφορά του. «α;Είστε οι ήρωες που χρειαζόμαστε», είπε, τονίζοντας τον μόνιμο αντίκτυπο στις ζωές των ατόμων και των οικογενειών τους με τις πράξεις γενναιοδωρίας και συμπόνιας.  

Πηγή: ΚΥΠΕ