Κάνοντας ένα διάλειμμα στα όσα φοβερά και τρομερά ακούγονται καθημερινά για την αξιοπιστία του ποδοσφαιρικού χώρου, σήμερα θα ασχοληθώ με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, στο οποίο υπάρχει και εκεί ενδιαφέρον…

Θα έλεγα ότι με αυτό θα έπρεπε να ασχολούμασταν πάντα, όμως επανειλημμένα τόνισα σε αυτήν εδώ τη στήλη, ότι την παράσταση καταφέρνουν να κλέβουν συχνά είτε διαιτητές είτε παράγοντες και στην Ομοσπονδία και στα ίδια τα σωματεία.

Κι όμως, τώρα που πέφτει η αυλαία του 2014 και με το καλημέρα στη νέα χρόνια, μπόλικα θέματα θα έπρεπε να μας είχαν ήδη απασχολήσει και άλλα τόσα μας αναμένουν.
Σε μια χρονιά κατά την οποία είχαμε δυο εκπροσώπους σε Ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων, που η Εθνική Κύπρου γέμισε το ΓΣΠ και φαίνεται να κερδίζει και πάλι την εκτίμηση του κόσμου, που το ενδιαφέρον βρίσκεται στο ζενίθ και για τους πάνω και για τους κάτω, τα βλέμματα είναι στραμμένα στις εκτός γηπέδων δράσεις ή στις διαδικασίες που λάμβαναν χώρα σε γραφεία και ψηλά δώματα.
Κι όμως, βρίσκεται σε εξέλιξη μια πολύ ενδιαφέρουσα μάχη σε ό,τι αφορά την κατάκτηση του τίτλου, στο ποιοι θα εισέλθουν κατ' αρχάς στην εξάδα και στη συνέχεια ποιοι από αυτούς θα εξασφαλίσουν θέση στην Ευρώπη και, βεβαίως, ποιοι θα καταφέρουν να σωθούν.

Το ότι κυριολεκτικά δεν υπάρχει ομάδα που να είναι αδιάφορη αυτή την εποχή, αφήνει πολλές υποσχέσεις για το τι θα ακολουθήσει στο άμεσο μέλλον και κυρίως σε βάθος χρόνου.
Δίδυμο φαβορί για τίτλο υπάρχει, όπως και δίδυμο φαβορί για την τρίτη και τέταρτη θέση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την κανονική περίοδο.
Και αυτά αποτελούνται από ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα και Ερμή και ΑΕΚ αντίστοιχα.

Απ' εκεί και πέρα, πρέπει να αλλάξουν πολλά τον Γενάρη και σε Ανόρθωση και σε Ομόνοια και κυρίως σε ΑΕΛ, για να μπορέσουν να καλύψουν στο υπόλοιπο διάστημα κάτι από το χαμένο έδαφος.
Η περίοδος των μετεγγραφών και γενικά το βάθος του ρόστερ της κάθε ομάδας, θα παίξουν σημαντικό ρόλο όταν αρχίσουν τα πραγματικά δύσκολα και η μπάλα γίνει πιο βαριά.
Είναι εκεί όπου θα φανούν οι αντοχές, η ποιότητα και η εμπειρία της κάθε ομάδας -  αναφέρομαι πάντα στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.
Πάνω κάτω, οι λοιπές ομάδες πρώτιστα θέλουν να εξασφαλίσουν την παραμονή παρά να στοχεύσουν πιο ψηλά, παρ' ότι η Άχνα, με τη δυναμική που απέκτησε στις τελευταίες στροφές, δεν αποκλείεται να βάλει κάποιες μεγαλύτερες από αυτή ομάδες σε μπελάδες.

Αυτά είναι τα μέχρι τώρα δεδομένα, και με βάση την υφιστάμενη εικόνα που βγάζουν οι ομάδες, δεν αναμένονται δραματικές εξελίξεις στη συνέχεια, εκτός και αν στον μήνα Ιανουάριο κάποιες ομάδες κάνουν υπερβάσεις τέτοιες, που να αλλάξουν υπέρ τους το ισοζύγιο, συγκριτικά με αντιπάλους που έχουν τους ίδιους στόχους με αυτές.

Η ουσία είναι ότι, αν αφεθούν οι ομάδες, και βεβαίως αν οι ίδιες το επιδιώκουν αυτό, μόνες να δώσουν την αγωνιστική τους μάχη, πολλά και ενδιαφέροντα μας περιμένουν μέχρι τον μήνα Μάιο.
Θα συμβεί όμως αυτό;…
Είναι ένα καίριο ερώτημα.
Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε.