Η τουριστική κίνηση μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου ανακάμπτει πλέον μετά την πανδημία και μαζί της, ανακάμπτει και η Θεσσαλονίκη ως προορισμός για τους Κυπρίους.

Τώρα  που υποχώρησαν τα μέτρα κατά της covid-19, η Θεσσαλονίκη και οι τουριστικοί φορείς της πόλης, ξαναβλέπουν πιο ζεστά την Κυπριακή αγορά. Η Θεσσαλονίκη, με τις οδικές αλλά και ακτοπλοϊκές συνδέσεις που διαθέτει – π.χ. για Σποράδες- ακολουθεί το Αθηναϊκό «παράδειγμα», για να προσελκύσει περισσότερους Κυπρίους περιηγητές και τουρίστες.

«Στην Κύπρο, η τουριστική σεζόν για φέτος έχει ξεκινήσει πολύ καλά, ιδιαίτερα από Μάρτιο και μετά, λόγω της μείωσης ή και απάλειψης των πρωτοκόλλων άφιξης στον προορισμό» όπως επισημαίνεται από το υφυπουργείο τουρισμού. «Βεβαίως, η απώλεια της Ρωσικής και Ουκρανικής αγοράς είναι μεγάλη, κενό που δεν αναμένεται να καλυφθεί στο σύνολό του, παρόλο που περιμένουμε αυξήσεις από όλες τις υπόλοιπες αγορές-  πηγές εισερχομένου τουρισμού, λόγω και της διαθεσιμότητας δωματίων τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο» σύμφωνα με τον λειτουργό του Υφυπουργείου, Γιώργο Μηνά.

Διαβάστε περισσότερα στη Σημερινή.