Η Κύπρος γοητεύει με την ανεξάντλητη ομορφιά και τις άνετες παραλίες της . 
 

Οι υψηλές θερμοκρασίες με τα 40ρια και ο μίνι καύσωνας αναγκάζουν πολλούς να τρέξουν στις παραλίες! Μαζέψαμε λοιπόν όλες τις Γαλάζιες παραλίες της Κύπρου και τις χωρίσαμε ανά επαρχία.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το νέο λογότυπο της Κύπρου (ΦΩΤΟΣ)

Επαρχεία  Αμμοχώστου

1.Παραλία της Αγίας Θέκλας

Ως αμμώδης, φυσική παραλία, έχει βραχώδη βυθό καλυμμένο με ψιλή, χρυσή άμμο, ενώ τα κρυστάλλινα νερά της είναι σχετικά ήρεμα.

Οι εγκαταστάσεις στην παραλία περιλαμβάνουν αποχωρητήρια, αποδυτήρια, κρεβατάκια θαλάσσης, ομπρέλες και θαλάσσια σπορ, καθώς κοντά υπάρχει κι ένα παντοπωλείο, ενώ η γύρω περιοχή έχει ποικιλία από εστιατόρια και περίπτερα. 

2.Παραλία Αγία Τριάδα

Μια παραλία με γραφικό περιβάλλον.

Η παραλία Αγία Τριάδα, που βρίσκεται στη δημοφιλή για διακοπές πόλη Παραλίμνι, εκτείνεται σε ένα δημοφιλές θέρετρο και μπορεί να είναι περήφανη για την όμορφη, ψιλή και χρυσή αμμουδιά της καθώς και για τα κρυστάλλινα νερά της.

Οι εγκαταστάσεις στην παραλία περιλαμβάνουν αποχωρητήρια, αποδυτήρια, κρεβατάκια θαλάσσης, ομπρέλες και θαλάσσια σπορ, ενώ η ευρύτερη περιοχή έχει ποικιλία εστιατορίων και περιπτέρων

3. Παραλία Άμμος του Καμπούρη

Παραλία δίπλα σε εκπληκτικές θαλάσσιες σπηλιές.

Η μήκους 100 μέτρων παραλία Άμμος του Καμπούρη, που βρίσκεται 2 χλμ. ανατολικά του κέντρου του δημοφιλούς θερέτρου της Αγίας Νάπας, εκτείνεται ανάμεσα στις εκπληκτικές Θαλάσσιες Σπηλιές της Αγίας Νάπας και στην παραλία Λιμνάρα.

Η μικρή, ήσυχη παραλία είναι κυρίως βραχώδης με αμμώδες κέντρο που καλύπτεται με ψιλή, χρυσή άμμο. Τα κρυστάλλινα νερά της είναι κυρίως ήρεμα.

4. Παραλία Γλυκύ Νερό

Παραλία στο δημοφιλές κέντρο της Αγίας Νάπας.

Η μήκους 250 μέτρων παραλία Γλυκύ Νερό, που βρίσκεται μόνο 1 χλμ. ανατολικά του κέντρου του δημοφιλούς θερέτρου της Αγίας Νάπας, είναι μια όμορφη παράκτια λωρίδα που φτάνει στις εντυπωσιακές Θαλάσσιες Σπηλιές της Αγίας Νάπας, και συνεχίζει δυτικά προς το γραφικό λιμανάκι.

5.Παραλία Κάππαρης

Το πιο απομακρυσμένο παραλιακό μέτωπο της περιοχής.

Η μικρή παραλία Κάππαρης, που βρίσκεται κοντά στο κυρίως παραλιακό μέτωπο του δημοφιλούς τουριστικού θερέτρου του Πρωταρά, είναι μια σχετικά απομονωμένη παραλία στο τέλος ενός δρόμου 1 χλμ.

6.Παραλία Κατσάρκα

Βραχώδης παραλία δίπλα στο γραφικό λιμανάκι.

Η μήκους 250 μέτρων παραλία Κατσάρκα, που βρίσκεται 1 χλμ. δυτικά του κέντρου του δημοφιλούς θερέτρου της Αγίας Νάπας, είναι μια βραχώδης παραλία, καλυμμένη με ψιλό χαλίκι, λίγα αμμώδη τμήματα και σχετικά ήρεμα κρυστάλλινα νερά.

7.Παραλία Κόννος

Ένα μικρό κομμάτι νησιώτικου παράδεισου.

Η 200 μέτρων μήκους παραλία Κόννος, που βρίσκεται 4 χλμ. ανατολικά του κέντρου του δημοφιλούς θερέτρου της Αγίας Νάπας - στο δρόμο ανάμεσα στο Ακρωτήρι Γκρέκο και τον Πρωταρά - είναι μία από τις πιο γραφικές παραλίες του νησιού.

8.Παραλία Λάντα

Μια μακριά έκταση που ενώνει δημοφιλείς παραλίες.

Η 400 μέτρων μήκους παραλία Περνέρα Α , 4 χλμ. δυτικά του κέντρου του δημοφιλούς τουριστικού θερέτρου της Αγίας Νάπας, βρίσκεται ανάμεσα στις παραλίες Κόλπος Νίσι και Μακρόνησος. 

9.Παραλία Λιμνάρα

Παραλία με πρόσβαση στο όμορφο Εθνικό Δασικό Πάρκο του Ακρωτηρίου Κάβο Γκρέκο.

Η 350 μέτρων μήκους παραλία Λιμνάρα (Κέρμια), που βρίσκεται 2 χλμ. από το κέντρο του δημοφιλούς θερέτρου της Αγίας Νάπας, εντός του Εθνικού Δασικού Πάρκου του Ακρωτηρίου Κάβο Γκρέκο, είναι μια όμορφη παράκτια λωρίδα που βρίσκεται μπροστά απ΄ ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα.

10.Παραλία Λάκκος του Μάντη

Συνδυασμός τμημάτων με άμμο και βράχους.

Η 150 μέτρων μήκους παραλία Λούκκος του Μάντη, που βρίσκεται δυτικά του γραφικού λιμανιού της Αγίας Νάπας, προσφέρει την ευκαιρία του συνδυασμού μιας ξέγνοιαστης μέρας στην παραλία με βαρκάδα ή με μια βόλτα στο λιμανάκι.

11.Παραλία Λούμα

Μια παραλία που ενώνει δύο δημοφιλή θέρετρα.

Η παραλία Λούμα, που βρίσκεται κοντά στη λεωφόρο των δύο δημοφιλών τουριστικών θερέτρων Πρωταράς και Περνέρα - που είναι μέρος του Παραλιμνίου, της πόλης για διακοπές - μπορεί να περηφανεύεται για την όμορφη και ψιλή αμμουδιά της και τα κρυστάλλινα νερά της. 

12.Παραλία Μακρόνησος

 Γραφικό σύμπλεγμα κόλπων.

Η 350 μέτρων μήκους παραλία Μακρόνησος, που βρίσκεται 5 χλμ. από το κέντρο του δημοφιλούς τουριστικού θερέτρου της Αγίας Νάπας, είναι στην ουσία ένας γραφικός συνδυασμός τριών κόλπων που εκτείνεται από την καλά προστατευμένη παραλία Μακρόνησος.

13.Παραλία Νησιά Λουμπάρντι

Μια όμορφη παραλία σε μια δημοφιλή για διακοπές πόλη.

Η δημοφιλής παραλία Νησιά Λουμπάρντι, που βρίσκεται κοντά στη δημοφιλή για διακοπές πόλη του Παραλιμνίου, μπορεί να περηφανεύεται για την όμορφη και ψιλή αμμουδιά της και τα κρυστάλλινα νερά της. 

14.Παραλία Κόλπος Νησί

Κόλπος ορόσημο με φυσικό αμμώδες μονοπάτι.

Η 300 μέτρων μήκους παραλία Κόλπος Νίσι, που βρίσκεται 3,5 χλμ. δυτικά από το κέντρο του τουριστικού θερέτρου της Αγίας Νάπας, είναι διάσημη για το μικρό της νησάκι και το αμμώδες μονοπάτι - ένα φυσικό φαινόμενο ορόσημο στην περιοχή.

15.Παραλία Νησί

H παραλία με την χρυσή αμμουδιά.

Η 600 μέτρων μήκους παραλία Νίσι, που βρίσκεται 3,3 χλμ. δυτικά από το κέντρο του δημοφιλούς τουριστικού θερέτρου της Αγίας Νάπας, συγκαταλέγεται στις πιο διάσημες παραλίες της περιοχής, προσελκύοντας μεγάλα πλήθη λόγω του θελκτικού της συνδυασμού μουσικής, μπαρ και πάρτυ. 

16.Παραλία Πανταχού

Η μακρύτερη παραλία της Αγίας Νάπας.

Η 1.2 χλμ. μήκους παραλία Πανταχού, που βρίσκεται ανατολικά του λιμανιού του δημοφιλούς τουριστικού θερέτρου της Αγίας Νάπας, είναι η μακρύτερη παραλιακή λωρίδα της περιοχής, ξεκινώντας από το λιμάνι κι εκτείνεται μέχρι την παραλία Γλυκύ Νερό.

17.Παραλία Περνέρα

Παράκτια λωρίδα ανάμεσα σε δημοφιλείς παραλίες.

Η 350 μέτρων μήκους παραλία Περνέρα Α, που βρίσκεται 1,8 χλμ. από το κέντρο του δημοφιλούς τουριστικού θερέτρου της Αγίας Νάπας, εκτείνεται ανάμεσα στις παραλίες Βαθιά Γωνιά και Κατσαρκά. 

18.Παραλία Ποτάμι

Η παραλία Ποτάμι είναι μία όμορφη παραλία , κοντά στην δημοφιλή τουριστική πόλη Παραλίμνι.

Έχει καθαρά κρυστάλινα νερά και το έδαφος της αποτελείται από άμμο και βότσαλα. Οι εγκαταστάσεις στην παραλία περιλαμβάνουν αποχωρητήρια, ντους, αποδυτήρια, ξαπλώστρες και ομπρέλες. Στην παραλία προσφέρονται επίσης θαλάσσια αθλήματα. Κοντά στην παραλία υπάρχουν διαθέσιμες υπηρεσίες φαγητού.

19.Παραλία Fig Tree Bay

Μια δημοφιλής τουριστική παραλία-θέρετρο.

Η δημοφιλής παραλία Πρωταράς - πιο γνωστή ως Κόλπος Fig Tree - που βρίσκεται στο δημοφιλές θέρετρο Πρωταράς στη δημοφιλή για διακοπές πόλη Παραλίμνι, μπορεί να περηφανεύεται για την όμορφη και ψιλή αμμουδιά της και τα κρυστάλλινα νερά της. Πήρε το όνομά της από μια μοναδική συκιά που βρίσκεται εκεί από τον 17ο αιώνα.

20. Η παραλία Σκουταρόσπηλιοι

Eίναι μία μικρή παραλία, κοντά στην δημοφιλή τουριστική πόλη Παραλίμνι.

Έχει καθαρά κρυστάλλινα νερά και το έδαφος της αποτελείται από άμμο και βράχια.. Οι εγκαταστάσεις στην παραλία περιλαμβάνουν αποχωρητήρια, ντους, αποδυτήρια, ξαπλώστρες και ομπρέλες. Στην παραλία προσφέρονται επίσης θαλάσσια αθλήματα. Κοντά στην παραλία υπάρχουν διαθέσιμες υπηρεσίες φαγητού.

21.Παραλία Βαθιά Γωνία

Ακτή με ήρεμα νερά και χωρίς αέρα.

Η 300 μέτρων μήκους παραλία Βαθιά Γωνιά, που βρίσκεται 2,2 χλμ. δυτικά του κέντρου του δημοφιλούς θερέτρου της Αγίας Νάπας, είναι μια όμορφη παράκτια λωρίδα, 400 μέτρα ανατολικά του πιο πολυσύχναστου Κόλπου Νίσι.

22.Παραλία Βρύση Α+Β+Γ

Δημοφιλής παραλία στο Παραλίμνι.

Η παραλία Βρύση Α, που βρίσκεται στο Παραλίμνι, μπορεί να είναι περήφανη για την ψιλή και χρυσή αμμουδιά της καθώς και για τα κρυστάλλινα νερά της.

Επαρχεία Λεμεσός

1.Παραλία Ακτή Ολυμπίων Α+B
Το πιο βολικό και προσβάσιμο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού.

Η παραλία Ακτή των Ολυμπίων Α, που βρίσκεται στην πόλη της Λεμεσού, στην αρχή του Εναέριου, είναι συνέχεια της παραλίας Ακτή Ολυμπίων Β και μαζί σχηματίζουν ένα παραλιακό μέτωπο μήκους 2 χλμ., που θεωρείται ένα από τα πιο προσβάσιμα και βολικά στη Λεμεσό, προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία ανέσεων εκτός από την όμορφη ακτογραμμή της.

Αποτελούμενη από σκούρο γκρι άμμο και πεντακάθαρα νερά, η θάλασσα εδώ παραμένει ήρεμη, χάρη σε κυματοθραύστες στον παρακείμενο παραλιακό πεζόδρομο, καθιστώντας την κατάλληλη για όλους, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών με παιδιά.

2.Παραλία Αόρατοι

Μία παραλία με μοναδικό φυσικό χαρακτήρα.

Η παραλία Αόρατοι, που βρίσκεται στην κοσμοπολίτικη περιοχή Πύργος της Επαρχίας Λεμεσού, είναι μια παραλία εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και ασυνήθιστου παραλιακού χαρακτήρα, που πλαισιώνεται από περίβλεπτα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

3.Παραλία Αφροδίτη

Μία ακτή πλούσια σε πράσινο.

Η παραλία Αφροδίτη, που βρίσκεται στο διάσημο παραλιακό θέρετρο Άγιος Τρύχωνας στην Επαρχία Λεμεσού, είναι ήσυχη και χαλαρωτική με μια μεγάλη αμμουδιά με βότσαλα και σκούρα γκρι άμμο, κι ένα παραλιακό πεζόδρομο με ακακίες, ευκαλύπτους και πικροδάφνες.

4.Παραλία Αρμονία

Μία στενή ακτή προστατευμένη από τον αέρα.

Η παραλία Αρμονία, που βρίσκεται στο διάσημο παραλιακό θέρετρο Άγιος Τρύχωνας στην Επαρχία Λεμεσού, είναι μια στενή αμμώδης ακτή, που σταδιακά φαρδαίνει προς τα δυτικά, με καθαρά νερά και προστατευμένη από τους ανέμους. 

5.Παραλία Καστέλλα

Μία στενή παραλία με μοντέρνα παραλιακά μπαρ.

Η παραλία Καστέλλα, που βρίσκεται στο διάσημο παραλιακό θέρετρο Άγιος Τύχωνας της Επαρχίας Λεμεσού, είναι μια στενή, αμμώδης και βοτσαλωτή παραλία μέσα στο πράσινο των δέντρων.

6.Παραλία στο Δασούδι

Η παραλία που τα έχει όλα!

Η 1 χλμ. μήκους παραλία στο Δασούδι, που βρίσκεται στη Γερμασόγεια - την καρδιά της τουριστικής περιοχής Λεμεσού - παρέχει τα πάντα για την τέλεια μέρα έξω κι είναι το πιο δημοφιλές παραλιακό μέτωπο της πόλης.

7.Παραλία Ακτή του Κυβερνήτη

Μία παραλία αντιθέσεων σκούρας άμμου και λευκών βράχων.

Η διάσημη παραλία Ακτή του Κυβερνήτη, που βρίσκεται δίπλα στο χωριό Πεντάκωμο, περίπου 10 χλμ. ανατολικά της κύριας περιοχής των ξενοδοχείων της Λεμεσού, είναι μία από τις πιο δημοφιλείς παράκτιες περιοχές του νησιού και χαρακτηρίζεται από κάτασπρους βράχους που εκτείνονται στη βαθιά μπλε θάλασσα.

8.Παραλία Κάλυμνος

Μία παραλία με δημοφιλές κατασκηνωτικό χώρο.

Η παραλία Κάλυμνος, που βρίσκεται δίπλα στο χωριό Πεντάκωμο, περίπου 10 χλμ. ανατολικά της κύριας περιοχής των ξενοδοχείων της Λεμεσού, είναι μέρος της διάσημης παραλίας Ακτή του Κυβερνήτη, που είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παράκτιες περιοχές του νησιού.

9.Παραλία Κούριο

Μια όμορφη παραλία με αρχαία ιστορία.

Η ενός χιλιομέτρου μήκους παραλία Κούριο, που βρίσκεται στον Κόλπο της Επισκοπής, τη μεγαλύτερη περιοχή της Επαρχίας Λεμεσού, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή χάρη στη φυσική παλέτα χρωμάτων και τη βασιλική και αρχαία ιστορία της.

10.Παραλία Λούρες

Μία γραφική και δημοφιλής παραλία.

Η παραλία Λούρες, που βρίσκεται στο γνωστό παραλιακό θέρετρο του Αγίου Τύχωνα της Επαρχίας Λεμεσού, είναι μια γραφική βραχώδης παραλία με ήρεμα καθαρά νερά και με πρόσβαση σε πολλές εγκαταστάσεις.

11.Παραλία Μαϊάμι

Μία παραλία με θέα και θαλάσσια σπορ.

Η παραλία Μαϊάμι, που βρίσκεται στον Άγιο Αθανάσιο - το κέντρο της Λεμεσού - είναι μια μικρή παραλία αλλά έχει πολλές εγκαταστάσεις, καθώς και τη χαλαρωτική θέα αθλητών κανό, ιστιοπλοΐας και φουσκωτού, να προπονούνται χάρη σε δύο ναυτικούς ομίλους με εγκαταστάσεις στην παραλία.

12.Παραλία Ονήσιλος

 Η παραλία Ονήσιλος, που βρίσκεται στο γνωστό παραλιακό θέρετρο του Αγίου Τύχωνα της Επαρχίας Λεμεσού, είναι μια όμορφη ακτή αποτελούμενη από ψιλή, λευκή άμμο και μερικά βότσαλα. Τα καθαρά νερά της προστατεύονται από τους ανέμους από κυματοθραύστες.

13.Παραλία Παναγίες

Μια προνομιακή τοποθεσία με μαρίνα.

Η παραλία Παναγίες, που βρίσκεται στην κοσμοπολίτικη περιοχή Πύργος της Επαρχίας Λεμεσού, έχει μια πινελιά αίγλης, χάρη στα γιοτ που είναι αγκυροβολημένα στη γειτονική μαρίνα, η οποία προστατεύει επίσης την αμμώδη παραλία από νοτιοδυτικούς ανέμους.

14.Κοινοτική Παραλία Παρεκκλησιά

Μία αμμώδης παραλία.

Η 400 μέτρων μήκους κοινοτική παραλία Παρεκκλησιά, που βρίσκεται στην περιοχή Παρεκκλησιά της Λεμεσού, είναι μία από τις λίγες παραλίες στην περιοχή που είναι αμμώδης.

15.Παραλία Πισσούρι

Το φυσικό καταπληκτικό θέρετρο της ευρύτερης περιοχής Λεμεσού.

Ο Κόλπος Πισσουρίου, που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα δυτικά της Λεμεσού (στη μέση της απόστασης μεταξύ Λεμεσού και Πάφου), είναι το τουριστικό θέρετρο του χωριού Πισσουρίου. Η ακτή έχει δει τη δημοτικότητά της να ανεβαίνει στα ύψη χάρη στην εκπληκτική φυσική ομορφιά της και τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται τώρα στην περιοχή.

16.Παραλία Αγίας Βαρβάρας

Μία παραλία που παρέχει κολύμβηση με αναπνευστήρα και αρχαία ιστορία.

Η παραλία της Αγίας Βαρβάρας, που βρίσκεται στο διάσημο παραλιακό θέρετρο του Αγίου Τύχωνα, είναι ήσυχη και κομψή.

17.Παραλία Βούππα

Η αγαπημένη παραλία γι΄ αυτούς που κολυμπούν ολόχρονα.

Η παραλία Βούππα, που βρίσκεται στο διάσημο παραλιακό θέρετρο του Αγίου Τύχωνα, προσελκύει αυτούς που κολυμπούν ολόχρονα, χάρη στα καθαρά και ήρεμα νερά της, προστατευμένα από τους ανέμους.

Επαρχεία Πάφος

1. Παραλία Αλυκές

Μία υπέροχη παραλία στην καρδιά της τουριστικής περιοχής της Πάφου.

Η 200 μέτρων μήκους ακτή των Αλυκών, που βρίσκεται στην τουριστική περιοχή της Κάτω Πάφου, φημίζεται για την ολόχρυση αμμουδιά, τα ήρεμα και καθαρά νερά και το άφθονο πράσινό της.

2.Παραλία στον Κατασκηνωτικό χώρο Πόλις Χρυσοχούς.

Μία αγαπημένη παραλία για κατασκήνωση.

Η παραλία αυτή, που βρίσκεται στο δημοφιλές και αναπτυσσόμενο τουριστικό θέρετρο της Πόλης Χρυσοχούς στην Επαρχία Πάφου, είναι ένας αγαπημένος χώρος για κατασκήνωση, χάρη στο μίγμα από άμμο και βότσαλα.

3.Παραλία Κόλπος των Κοραλλιών

Μία από τις ομορφότερες ακτές της περιοχής.

Η μήκους 500 μέτρων παραλία του Κόλπου των Κοραλλίων, που βρίσκεται στην Πέγεια της Πάφου - ένα αναπτυσσόμενο τουριστικό θέρετρο - θεωρείται μια από τις ομορφότερες ακτές της περιοχής.

4.Παραλία Φάρος

Μία παραλία φυσικής ομορφιάς με πολλές εγκαταστάσεις.

Η μήκους 400 μέτρων ακτή Φάρος, που βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Πάφου, είναι μια παραλία φυσικής ομορφιάς, διάσημη για την εκπληκτική της θέα και την πλειάδα εγκαταστάσεων.

5.Λαϊκή Παραλία Γεροσκήπου

Η Λαϊκή Παραλία Γεροσκήπου, αποτελεί συνέχεια της Δημοτικής Παραλίας Γεροσκήπου , στην επαρχία Πάφου.

Είναι μια αμμώδης παραλία και τα καθαρά νερά της είναι ήρεμα και ρηχά, καθιστώντας την μια δημοφιλή επιλογή για όλους, συμπεριλαμβανομένων οικογενειών με παιδιά.

6.Δημοτική Παραλία Γεροσκήπου

Μία παραλία γεμάτη ζωή και δράση.

Η μήκους 400 μέτρων αμμώδης Δημοτική Παραλία Γεροσκήπου, που βρίσκεται στην περιοχή Γεροσκήπου της Επαρχίας Πάφου, είναι ένα κομβικό σημείο για θαλάσσια σπορ και αθλητικά τουρνουά ακόμα και συναυλίες.

7.Παραλία Χαλαβρό

Μία ρομαντική παραλία με μήκος 450 μέτρα, στον κόλπο Χρυσοχούς, στη Χερσόνησο Ακάμα, επαρχία Πάφου.

Έχει καταγάλανα καθαρά νερά και το έδαφος της αποτελείται από άμμο καθώς και μικρά πολύχρωμα βότσαλα. Οι εγκαταστάσεις στην παραλία περιλαμβάνουν αποχωρητήρια καθώς και ξαπλώστρες / ομπρέλες, για την ενοικίαση των οποίων το κοινό πρέπει να αποταθεί επιτόπου στο ξενοδοχείο που τις διαχειρίζεται. Οι πιο δραστήριοι επισκέπτες μπορούν να ασχοληθούν με διάφορα θαλάσσια αθλήματα.  

8.Παραλία Καφίζης

Μία ήσυχη, μικρή παραλία στην περιοχή της Πέγειας – Αγίου Γεωργίου.

Η παραλία είναι γνωστή επίσης με το όνομα "Μανίκι”.

9.Παραλία Κάμπος του Σουλίου

Μία ήσυχη γοητευτική παραλία μήκους 800 μέτρων, στον κόλπο Χρυσοχούς, δυτικά του λιμανιού στο Λατσί, στην επαρχία Πάφου.

H παραλία είναι αμμώδης με γαλαζοπράσινα καθαρά νερά και οι εγκαταστάσεις της περιλαμβάνουν αποχωρητήρια, ντουσιέρες, αποδυτήρια, ξαπλώστρες και ομπρέλες. Στην παραλία υπάρχουν επίσης εστιατόρια, παιδότοπος και ξενοδοχείο.

10.Παραλία Λάουρου

Η όμορφη παραλία Λαουρού, που βρίσκεται στο θέρετρο της Πέγειας της Επαρχίας Πάφου, φημίζεται για τη χρυσή αμμουδιά και τα ήρεμα και καθαρά νερά της.

Οι εγκαταστάσεις στην παραλία περιλαμβάνουν αποχωρητήρια, ντους, αποδυτήρια, κρεβατάκια θαλάσσης, ομπρέλες, κάδους σκουπιδιών και θαλάσσια σπορ.

11.Παραλία Δημοτικά Λουτρά

Μία πολυσύχναστη παραλία στην καρδιά της Πάφου.

Η 100 μέτρων μήκους παραλία Δημοτικά Λουτρά, που βρίσκεται στην καρδιά της τουριστικής περιοχής της Κάτω Πάφου - μακριά από τον κεντρικό δρόμο της Λεωφόρου Ποσειδώνος - συνδυάζει κομψό ξύλινο δάπεδο με τμήματα άμμου, καθώς και πρόσβαση σε μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής.

12.Παραλία Παχύαμμος

Μια δημοφιλής και με βολική τοποθεσία παραλία.

Η πρώτη παραλία του Παχύαμμου, που βρίσκεται στην καρδιά της τουριστικής περιοχής της Κάτω Πάφου - μακριά από τον κεντρικό δρόμο της Λεωφόρου Ποσειδώνος - είναι ένα δημοφιλές και πολυσύχναστο παραλιακό μέτωπο. 

13.Παραλία Βρυσούδια Α+Β

Η κύρια οργανωμένη ακτή της Πάφου.

Η μήκους 300 μέτρων παραλία Βρυσούδια Α, που βρίσκεται στην καρδιά της τουριστικής περιοχής της Κάτω Πάφου - μακριά από τον κεντρικό δρόμο της Λεωφόρου Ποσειδώνος - είναι μια από τις κύριες, οργανωμένες παραλίες της περιοχής.

14.Παραλία Ξυσταρόκαμπος

Μία όμορφη παραλία με μήκος 1 χλμ. περίπου, στον κόλπο Χρυσοχούς, στη Χερσόνησο Ακάμα, επαρχία Πάφου.

Έχει καταγάλανα καθαρά νερά και το έδαφος της αποτελείται από άμμο και μικρά πολύχρωμα βότσαλα. Οι εγκαταστάσεις στην παραλία περιλαμβάνουν αποχωρητήρια, ντους, αποδυτήρια, ξαπλώστρες και ομπρέλες. Στην παραλία υπάρχει ξενοδοχείο και εστιατόρια γνωστά για το φρέσκο ψάρι τους και την μεσογειακή τους κουζίνα.

15.Δημοτική Παραλία Πόλης Χρυσοχούς.

Μία όμορφη παραλία στο αναπτυσσόμενο τουριστικό θέρετρο της Πόλης Χρυσοχούς στην Επαρχία Πάφου.

Μέσα σ΄ ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, η παραλία αυτή βρίσκεται στο δημοφιλές και αναπτυσσόμενο τουριστικό θέρετρο της Πόλης Χρυσοχούς στην Επαρχία Πάφου

Επαρχεία Λάρνακα

1.Παραλία Φάρος

Γραφική παραλία σε χωριό.

Η διάσημη παραλία Φάρος του χωριού Περβόλια της Επαρχίας Λάρνακας είναι μήκους 500 μέτρων, με ψιλή αμμουδιά διαφόρων αποχρώσεων του μπεζ, με ήρεμα, ρηχά νερά και πολλά δέντρα και πράσινο. Βρίσκεται ακριβώς νότια του χωριού Περβόλια στο Ακρωτήρι του Κιτίου.

 

2.Παραλία Φοινικούδες

Ο πιο διάσημος παραλιακός πεζόδρομος της Λάρνακας.

Ο πιο διάσημος παραλιακός δρόμος της Λάρνακας, οι Φοινικούδες, είναι μήκους 600 μέτρων και συνδυάζει παραλία, ψυχαγωγία και πολιτισμό. Ευθυγραμμισμένα φοινικόδεντρα είναι φυτεμένα κατά μήκος του παραλιακού δρόμου.

3.Παραλία Καστέλλα

Μια μικρή “τροπική” παραλία.

Η μήκους 600 μέτρων παραλία Καστέλλα, που βρίσκεται δίπλα στο αλιευτικό καταφύγιο Ψαρολίμανο, έχει ψιλή άμμο διαφόρων αποχρώσεων του καφέ και μπεζ, ήρεμα, ρηχά νερά και πινελιές πράσινου.

4.Παραλία Μακένζι

Ένα από τα πιο καυτά σημεία του νησιού.

Η 1 χλμ. μήκους ιδιαίτερα δημοφιλής Παραλία Μακένζι, που βρίσκεται κοντά στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας, έχει ψιλή άμμο διαφορετικών αποχρώσεων του καφέ και του μπεζ, ήρεμα, καθαρά και ρηχά νερά καθώς και πολλή πράσινο.

5.Παραλία Γιαννάδες

Αμμώδης, οικολογική παραλία.

Η 600 μέτρων μήκους παραλία Γιαννάδες, που βρίσκεται στην περιοχή Βορόκλινη Λάρνακας, έχει ψιλή άμμο διαφόρων αποχρώσεων του καφέ και του μπεζ, ήρεμα, καθαρά και ρηχά νερά, καθώς και βλάστηση και πράσινο.