Ο δρ. Μαρκ Τσάβεζ, ένας από τους δύο γιατρούς που κατηγορούνται για τον θάνατο του πρωταγωνιστή των «Friends», Μάθιου Πέρι (Matthew Perry) δήλωσε ένοχος για συνωμοσία σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος 'Αντζελες, σχετικά με τη χορήγηση κεταμίνης στον ηθοποιό.

Είναι το τρίτο πρόσωπο που παραδέχεται την ενοχή του στον απόηχο της θανατηφόρας υπερβολικής δόσης του συγκεκριμένου αναισθητικού στον Καναδό ηθοποιό τον περασμένο χρόνο.

Οι αρμόδιοι εισαγγελείς απέδωσαν ελαφρύτερες κατηγορίες στον Chavez και σε άλλους δύο με αντάλλαγμα τη συνεργασία τους, καθώς κυνηγούν δύο ακόμη άτομα που θεωρούν περισσότερο υπεύθυνους για τον θάνατο του Πέρι.

Αυτοί είναι, ο δεύτερος γιατρός φερόμενος ως «έμπορος» της κεταμίνης, δρ. Σαλβαντόρ Πλασένσια και η Τζασβίν Σάνγκα που είναι γνωστή ως «η βασίλισσα της κεταμίνης». Η δίκη τους αναμένεται τον Μάρτιο.

Ο Τσάβεζ παραδέχθηκε στην συμφωνία απολογίας του ότι προμηθεύτηκε κεταμίνη από την πρώην κλινική του και από εταιρεία χονδρικής πώλησης - διανομής, στην οποία υπέβαλε πλαστή συνταγή.

Ο δικηγόρος του Μάθιου Μπίνινγκερ δήλωσε τον Αύγουστο ότι είναι «απίστευτα μετανιωμένος» και «προσπαθεί να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να διορθώσει το λάθος του».

Ο Τσάβεζ είναι ελεύθερος με εγγύηση μέχρι η υπόθεσή του να δικαστεί στις 2 Απριλίου. Παρέδωσε το διαβατήριό του και συμφώνησε να παραδώσει και την άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος μεταξύ άλλων όρων. Αν και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και δέκα ετών, ωστόσο, είναι πιθανό να λάβει πολύ μικρότερη ποινή λόγω της συνεργασίας του με τους εισαγγελείς.

Ο Πέρι βρέθηκε νεκρός από τον βοηθό του στις 28 Οκτωβρίου 2023, σε ηλικία 54 ετών. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή η κεταμίνη ήταν η κύρια αιτία θανάτου.

Η τραγική είδηση προκάλεσε σοκ σε όλο το κόσμο, ενώ ξεκίνησε έρευνα για τον θάνατό του από τις αρχές του Λος 'Αντζελες αναφέρει η Independent.

Διαβάστε επίσης: Matthew Perry: 5 οι συλλήψεις για το θάνατό του από υπερβολική δόση κεταμίνης