Αναφορά στο διαχρονικό έργο της Τασούλας Χατζηττοφή κάνει η διαδικτυακή BBC.
Το άρθρο, που φιλοξενείται στην στήλη Outlook, αναφέρεται σε έργα τέχνης που λεηλατήθηκαν και σε φυλές που εντοπίστηκαν μετά από δεκαετίες.
Οι συντάκτες του άρθρου γράφουν ότι η κ. Χατζηττοφή παλεύει εδώ και 30 χρόνια για να σώσει την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου. «Μετά την τουρκική εισβολή του 1974, χιλιάδες εικονογραφίες και μωσαϊκά μετακινήθηκαν από εκκλησίες και ιστορικά μνημεία εκ των οποίων πολλά κατέληξαν στο εξωτερικό», επισημαίνουν.
Ακολούθως, κάνουν αναφορά στο θηλυκό μαλλιαρό μαμούθ που είχε ζήσει στη Γη πριν από 39.000 χρόνια και που πέρσι βρέθηκε στην Ιαπωνία. Ο Βρετανός παλαιολόγος και βιολόγος, Tori Herridge, ανήκει στην ομάδα των επιστημόνων που ανέλαβε την συντήρηση του νεκρού μαμούθ, προσθέτει το BBC.
Το 1984 εντοπίστηκε στην Αυστραλία η τελευταία φυλή Αβοριγίνων που ζούσε νομαδική ζωή. Φέτος, 30 χρόνια μετά, κατάφεραν να ξαναβρούν την φυλή και όπως ήταν επόμενο τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν εις βάθος με το φαινόμενο αυτό.
Η Τασούλα Χατζητοφή, είναι πρόσφυγας από το Βαρώσι και μόνιμη κάτοικος Ολλανδίας. Έφυγε με την οικογένειά της από την Αμμόχωστο για το Λονδίνο όταν ήταν 15 ετών. Είναι επιτυχημένη επιχειρηματίας στη Χάγη και γνωστή ως η γυναίκα που τα έβαλε με το κύκλωμα των λαθρεμπόρων για την επιστροφή των θρησκευτικών θησαυρών της Κύπρου στον τόπο τους.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του BBC εδώ.