Δεν πέρασαν απαρατήρητοι οι δώδεκα τραυματισμοί ποδοσφαιριστών το τελευταίο διάστημα
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Πολλή κουβέντα γίνεται το τελευταίο διάστημα για τα προβλήματα τραυματισμού που έχουν μαζευτεί στο «Ηλίας Πούλλος», κατά πόσο αυτά οφείλονται στον σωστό ή μη τρόπο εκγύμνασης των ποδοσφαιριστών και αν υπάρχει ευθύνη από πλευράς προπονητικού/ιατρικού τιμ. Είναι γεγονός ότι δεν είναι συχνό φαινόμενο στην Ομόνοια να υπάρχουν 6, 8 ή και 10 τραυματισμοί ποδοσφαιριστών ταυτόχρονα και λογικό ήταν, ως έναν βαθμό, να σχολιαστεί ποικιλοτρόπως το θέμα.
Αυτή, όμως, είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι πως η πλειοψηφία των τραυματισμών δεν είναι μυϊκοί, αλλά προβλήματα που προέκυψαν από κτυπήματα ή συγκρούσεις με αντιπάλους στα παιχνίδια ή και στις προπονήσεις. Από τους 12 τραυματισμούς (!) των τελευταίων εβδομάδων, μόλις οι τρεις αφορούσαν μυϊκούς τραυματισμούς (Ρουσιάς, Χριστοφή και πιο πρόσφατα ο Φλορέσκου), ενώ για τους υπόλοιπους εννέα, οι τραυματισμοί που αποκόμισαν ήταν από αγώνες ή προπονήσεις. Πρόκειται για τους Μπρανέσκου, Καρλίτος, Μαργκάσα, Ρούνιε, Φυλακτού, Δημητρίου και Σιέρινταν (και για τον Ιρλανδό επιθετικό το πρόβλημα ήταν μυϊκό, αλλά προκλήθηκε από χτύπημα αντιπάλου).
Σαφώς και οι μαζεμένοι τραυματισμοί προκαλούν μεγάλο πονοκέφαλο στην τεχνική ηγεσία και γενικότερα στις τάξεις των «πρασίνων». Στην παρούσα φάση, όμως, δεν εμπνέουν ανησυχία. Οι ιθύνοντες του «τριφυλλιού» αντιμετωπίζουν την κατάσταση σαν ένα τυχαίο γεγονός, ή μια συγκυριακή… ατυχία χωρίς προηγούμενο, κι ευελπιστούν να μην επαναληφθεί στο μέλλον.
Ανησυχία δεν υπάρχει. Από την άλλη, όμως, δεν μπορούν να κλείσουν εντελώς τα μάτια ή να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους. Όπως τόνισε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας Ανδρέας Δημητρίου, μιλώντας χθες στο «Ράδιο Πρώτο», η κατάσταση αξιολογείται.
«Η κατάσταση αξιολογείται από την ομάδα. Ο στόχος είναι να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερους τραυματισμούς. Δεν μπορείς να προβλέψεις φυσικά τις άτυχες στιγμές ή τα χτυπήματα σε έναν αγώνα. Υπάρχει πρόθεση και γίνεται προσπάθεια να εξελίσσεται συνεχώς το κομμάτι που αφορά στο ιατρικό τιμ και την αποκατάσταση της ομάδας. Τα τελευταία 3-4 χρόνια, που δουλεύουμε με το υφιστάμενο ιατρικό επιτελείο, δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα τραυματισμών», ήταν τα λόγια του Ανδρέα Δημητρίου.