ΟΜΟΝΟΙΑ
Ο Τόνι Σαβέβσκι τόνισε πως στο τέλος γίνονται οι λογαριασμοί


Όσο υπάρχουν βαθμολογικές πιθανότητες, υπάρχει και ελπίδα για κατάκτηση του τίτλου. Αυτό δήλωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Τόνι Σαβέβσκι, τονίζοντας πως ο βαθμός δυσκολίας των αναμετρήσεων που ακολουθούν, είναι υψηλότερος από τα ντέρμπι που προηγήθηκαν. Παρά την πίκρα και την απογοήτευση που υπάρχει στο στρατόπεδο του «τριφυλλιού» για το γεγονός ότι η ομάδα τους δεν γεύτηκε τη χαρά της νίκης από τον αγώνα της πρεμιέρας με την Αγία Νάπα, καθώς και τη διαφορά των 10 βαθμών από τους πρωτοπόρους, ο τεχνικός της Ομόνοιας έδειξε να μην πτοείται και παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξος. «Όσο υπάρχει βαθμολογική πιθανότητα, θα υπάρχει και ελπίδα. Δεν τα βάζουμε κάτω. Εμείς θα παλέψουμε όσο μπορούμε. Οι λογαριασμοί γίνονται στο τέλος», τόνισε ο Σκοπιανός τεχνικός κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση.

Φαβορί μόνο στα χαρτιά
Πάντως, ο τεχνικός της Ομόνοιας δεν φαίνεται να συμμερίζεται την άποψη των πολλών ότι το πρόγραμμα που ακολουθεί για την ομάδα του είναι πιο βατό σε σχέση με αυτό που προηγήθηκε. Θυμίζουμε ότι στις προηγούμενες τέσσερις αγωνιστικές οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν τους τρεις πρωτοπόρους (Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ) και την περσινή πρωταθλήτρια. Σχολιάζοντας αρχικά τον αυριανό αγώνα με την Ένωση στο ΓΣΠ, ο κ. Σαβέβσκι είπε: «Έχουμε ένα παιχνίδι πιο δύσκολο και απ’ τα τρία ντέρμπι που δώσαμε», για να προσθέσει: «Το Σάββατο αρχίζει μια σειρά από αγώνες απέναντι σε ομάδες που παίζουν κλειστά στην άμυνα, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και συγκέντρωση για να κερδίσουμε. Πιστεύω πως η ομάδα μας βρίσκεται σε καλή κατάσταση και ελπίζω πως αυτήν τη φορά θα καταφέρουμε να πάρουμε και τους τρεις βαθμούς».

Σχολιάζοντας τοποθέτηση δημοσιογράφου ότι στα παιχνίδια που ακολουθούν, η Ομόνοια θα είναι το φαβορί για να φτάσει στο τρίποντο, τόνισε: «Το κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και έτσι το βλέπουμε. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Φαβορί μπορεί να είμαστε στα χαρτιά, αλλά όχι στο γήπεδο. Με την απόδοσή μας στον αγωνιστικό χώρο θα ορίσουμε εάν είμαστε το φαβορί ή όχι σε οποιοδήποτε παιχνίδι».

Μάλλον… φταίει η επίθεση!

Μετά από έξι αγωνιστικές η Ομόνοια δέχτηκε πέντε γκολ, τα περισσότερα απόρροια ατομικών λαθών ή λανθασμένων τοποθετήσεων. Από μιαν άποψη, η γενικότερη ανασταλτική λειτουργία των «πρασίνων» δεν είναι το σοβαρότερο πρόβλημα της ομάδας αυτήν τη στιγμή, αλλά η αδυναμία των ποδοσφαιριστών να μετατρέψουν σε γκολ τις πολλές ευκαιρίες που δημιουργούν. Με αυτήν την άποψη δεν έδειξε να διαφωνεί και ο πλέον αρμόδιος, όταν ρωτήθηκε για το τι φταίει και η ομάδα του είναι για τόσο μεγάλο διάστημα μακριά από τη νίκη.

«Δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο για το τι φταίει. Η ομάδα δεν κινδύνευσε στα τελευταία παιχνίδια, ακόμα και σ’ αυτό το παιχνίδι με την Ανόρθωση όπου δεχτήκαμε δύο γκολ. Δεν κινδυνεύσαμε, δεν υπήρχαν μεγάλα προβλήματα για μας, όμως δεν κερδίσαμε. Για να πάρεις τους βαθμούς πρέπει να βάλεις γκολ από αυτό που δέχεσαι. Κάπου εκεί είναι η απάντηση στο ερώτημά σας».

Σε αναμονή για την υπόθεση Οκκά
Το πολύκροτο δικαστικό σίριαλ του Γιάννη Οκκά με την Ομόνοια έφτασε στο τέλος του. Σαράντα μήνες (!) μετά την αποχώρηση του πολύπειρου επιθετικού από το «τριφύλλι», οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση -και όχι μόνο- είναι σε αναμονή για την ανακοίνωση της απόφασης της Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών της ΚΟΠ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει τα τελευταία 24ωρα, ο ποδοσφαιριστής της Ανόρθωση κέρδισε τη δικαστική μάχη και αυτό που εκκρεμεί είναι η ανακοίνωση του ποσού που θα κληθεί να καταβάλει η Ομόνοια για τη διακοπή του συμβολαίου.

Πώς προέκυψε το ποσό

Όπως αποκάλυψε στο παρελθόν η «Σημερινή», το ποσό που διεκδικούσε ο Οκκάς από την Ομόνοια για την παράτυπη (όπως χαρακτηρίστηκε από την πλευρά του ποδοσφαιριστή) διακοπή του συμβολαίου του ανερχόταν στο αστρονομικό ποσό €1.215.000!!! Πώς προέκυψε αυτό το ποσό;

Κατ' αρχήν, οι συνολικές απολαβές για το 4ετές συμβόλαιο ανέρχονταν στα €2.400.000. Κατά την υπογραφή των συμβολαίων, ο Γιάννης Οκκάς πήρε προκαταβολικά (με επιταγές) 900 χιλιάρικα που αντιστοιχούσαν σε μισθούς ενάμιση χρόνου (€600.000 + €300.000). Από το ποσό αυτό αφαιρέθηκαν και οι €300.000 που αντιστοιχούσαν στο τριετές συμβόλαιό του με την Ανόρθωση! Εάν συνυπολογίσουμε και τις €15.000, ποσό που σύμφωνα με την πλευρά του Οκκά αντιστοιχεί στις απώλειες φιλοδωρήματος για την έξοδό του από την ομάδα για την περσινή περίοδο, τότε φτάνουμε στο ποσό του €1.215.0000.

Αναμονή για την απόφαση

Έτσι, λοιπόν, το τελευταίο επεισόδιο του πολύκροτου σίριαλ αναμένεται να παιχτεί με την ανακοίνωση της απόφασης της Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών προς τα εμπλεκόμενα μέρη. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα χρήματα που θα πάρει ο Οκκάς αντιστοιχούν περίπου στα 2/3 του συνολικού ποσού που διεκδίκησε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσημη Ομόνοια δεν θέλησε να σχολιάσει την πιο πάνω εξέλιξη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ.-Θ9 «Ενωμένοι και δυνατοί»
«Μέσα σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα σε αντιπροσωπία του ΔΣ και της Θύρας 9, στην οποία έγινε εποικοδομητικός διάλογος.
Το ξεκάθαρο μήνυμα που βγήκε μέσα από την συνάντηση είναι πως διοίκηση και Θύρα 9 ξεκινάνε μία κοινή πορεία, ενωμένοι και δυνατοί, κοιτάζοντας μπροστά και έχοντας σαν μοναδική έγνοια το συμφέρον της Ομόνοιας. Τόσο η Διοίκηση όσο και η Θύρα 9 έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της συνάντησης, στην οποία ξεχώρισε ο αμοιβαίος σεβασμός και η διάθεση για τη δημιουργία άριστης συνεργασίας.

Στη συνάντηση εκφράστηκε ο έντονος προβληματισμός και η δυσαρέσκεια για τον τρόπο που μεταχειρίστηκε η αστυνομία τον κόσμο στο παιχνίδι με την Ανόρθωση, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις τούς συμπεριφέρθηκαν σαν να είναι εγκληματίες, καθώς και για τις άσχημες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι φίλοι της Ομόνοιας παρακολούθησαν την αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου. Υπήρξε κοινή καταδίκη για τη ρίψη κροτίδας στον αγωνιστικό χώρο και συμφωνήθηκε ότι θα γίνει μεγάλη προσπάθεια για να μη δίνεται το δικαίωμα στον οποιονδήποτε να τιμωρεί την ομάδα μας.

Σήμερα, στις 19:00, στο Fan Club της Θύρας 9 θα πραγματοποιηθεί μπουάτ, στην οποία θα δώσουν το "παρών" τους και μέλη του ΔΣ της ομάδας. Καλούμε τους φίλους της Ομόνοιας να στηρίξουν την εκδήλωση, δίνοντας το "παρών" τους και διασκεδάζοντας σε μία "καταπράσινη" βραδιά.

Κλείνοντας θέλουμε να στείλουμε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ομόνοια είναι εδώ, δυνατή και ενωμένη. Παρά το άσχημο ξεκίνημα, είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η ομάδα θα κυνηγήσει μέχρι τέλους τους στόχους της. Θέλουμε ένα κατάμεστο Γ.Σ.Π. κόντρα στην Ένωση, ούτως ώστε όλοι μαζί να οδηγήσουμε την ομάδα μας στη νίκη και να ξεκινήσουμε μίαν αντεπίθεση με απώτερο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος».