Αν κάποιος μπορεί να μετρήσει καλύτερα τους παλμούς στο στρατόπεδο της Ομόνοιας, αυτός είναι ο Κώστας Καϊάφας. Το κάνει για δύο δεκαετίες, μπορούσε να το κάνει ακόμη και όταν ήταν εκτός, την περίοδο 2009-14. Οι παλμοί σε αυτή τη φάση είναι ψηλοί. Η νίκη επί της ΑΕΚ, η εμφάνιση κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, η εικόνα που εκπέμπει η Ομόνοια του 2015, με εξαίρεση ένα ημίχρονο κόντρα στον Απόλλωνα, έχουν ανεβάσει τον κόσμο. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις έρχονται δηλώσεις που προτρέπουν άμεσα σε προσγείωση. Στη χθεσινή γραπτή του δήλωση ο Καϊάφας χρησιμοποιεί τη λέξη προσγειωμένα, αλλά τη συνδυάζει με πολλές άλλες. Ενθουσιασμός, θετικότητα, αισιοδοξία, πίστη, προσπάθεια, δίψα.  Ο Καϊάφας ζητά από τον κόσμο να είναι και απαιτητικός.  Ομάδα του βεληνεκούς της Ομόνοιας δεν μπορεί να μην έχει απαιτήσεις, δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς ενθουσιασμό, δεν μπορεί να μην ποντάρει στον παλμό του κόσμου της. Όποιες και αν είναι οι συνθήκες. Ο Καϊάφας έβαλε τον πήχη, εκ νέου, εκεί που πρέπει. Όπως κάνει από τη στιγμή που ανέλαβε και ειδικά από την ώρα που πήρε στα χέρια του τον σχεδιασμό της ομάδας. Να μην αποδέχεται ότι οι δυσκολίες θα λυγίσουν την ομάδα του και να κοιτάζει πάντα ψηλά.

Τάδε έφη Κωστάκης
Τα κυριότερα σημεία της δήλωσης Καϊάφα: «Διαπιστώνω πως έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα ευφορίας στις τάξεις του κόσμου μας. Ναι, θέλω να πιστεύει ο κόσμος στην ομάδα. Θέλω να υπάρχει ενθουσιασμός και αισιοδοξία. Και προ πάντων, θέλω να υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις. Όμως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως μόνο με σοβαρότητα, σκληρή δουλειά, "δίψα" για επιτυχίες και πολύ μεγάλη προσπάθεια, θα φτάσουμε εκεί που όλοι θέλουμε. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας για όλα. Του ζητώ να παραμείνει δίπλα στην ομάδα. Με ενθουσιασμό, θετικότητα και απαιτήσεις, αλλά παράλληλα με σοβαρότητα και προσγειωμένα. Μαζί του, γινόμαστε πάρα πολύ καλύτεροι».

Κάνει αλλαγές;
Τα δεδομένα στο αγωνιστικό κομμάτι δεν άλλαξαν. Ο Ποτέ, ο Ρούμπιο και ο Φοφανά είναι εκτός. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας υπολογίζεται να είναι έτοιμος σε ένα μήνα, ο Ισπανός και ο Ιβοριανός σε δύο εβδομάδες. Κανένας από τους τρεις δεν ήταν στην 11άδα στο αιώνιο ντέρμπι, οπότε από αυτή την άποψη δεν υπάρχουν απώλειες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν και αλλαγές σε πρόσωπα και προσέγγιση. Η σωστή συνταγή υπάρχει για το παιχνίδι αυτό και δεν είναι άλλη από αυτήν που ακολούθησε η Ομόνοια στο παιχνίδι του 2ου γύρου. Απέναντι σε μία γρήγορη και ευέλικτη ομάδα όπως η ΑΕΚ, είναι πιθανόν ο Καϊάφας ν' αλλάξει  ρόλους και ίσως ένα πρόσωπο στον κεντροαμυντικό χώρο. Δεν αποκλείεται επίσης ο Σκέμπρι να εκτοπίσει έναν εκ των Κιρμ, Ράμος στα φτερά.