ΑΤΑΚΑ 1
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ: ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ, ΘΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΩ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΟΥΡΕΜΕΝΩΝ

ΑΤΑΚΑ 2
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΚΗ;
ATAKA 3
ΧΡΙΣΤΟΣ ΡΟΤΣΑΣ: ΤΑΓΙΠ, ΤΟΥΣ S-400 ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Άλλος ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο και άλλος στην Ευρώπη

Ο ΑΠΟΕΛ, παρά το ότι στην Κύπρο χάνει σε όλα τα ντέρμπι και δεν μπορεί να κερδίσει Άρη και Εθνικό Άχνας, εντούτοις στην Ευρώπη ορθώνει ανάστημα και βλέπει στα μάτια ποδοσφαιρικά μεγαθήρια όπως τη δευτεραθλήτρια Γερμανίας, Μπορούσια Ντόρτμουντ. Με λίγα λόγια, στην Κύπρο ο ΑΠΟΕΛ όπως παίζει μπορεί να χάσει μέχρι και που τον Σταύρο Μαλά, και στην Ευρώπη να κερδίσει ακόμη και την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ. Κάποιος, ωστόσο, πρέπει να υπενθυμίσει στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, Μανιταρά μου, πως αν θέλουν να παίξουν και την επόμενη χρονιά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, θα πρέπει να κατακτήσουν και πάλι το πρωτάθλημα.

Η πρόταση για αποζημίωση των κουρεμένων καταθετών
Τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, ο Δημοκρατικός Συναγερμός και η Συμμαχία Πολιτών κατέθεσαν στη Βουλή πρόταση για αποζημίωση των κουρεμένων καταθετών και κατόχων τραπεζικών αξιογράφων. Κακώς συνδέεται το θέμα με τις Προεδρικές Εκλογές, διευκρίνισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ενώ ο Λιλλήκας σχολίασε στο στενό του περιβάλλον, «καλά, το 2013 έταξά τους προπώληση φυσικού αερίου και πιστέψαν το, γιατί να μην τους τάξω και προπώληση αποζημιώσεων τώρα;». Η πρόταση, να σημειωθεί, προβλέπει αποζημίωση μόνο των φορολογικών κατοίκων Κύπρου καθώς φαίνεται δεν κόφτει κανέναν πως σε περίπτωση που ψηφιστεί, οι ξένοι κουρεμένοι καταθέτες θα δικαιωθούν δικαστικώς γιατί πρόκειται ξεκάθαρα για δυσμενή διάκριση εις βάρος τους.

Η κακή και η καλή τράπεζα
Υπέρ της δημιουργίας κακής τράπεζας για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, τάχθηκαν μετά τον Νικόλα Παπαδόπουλο, τόσο η Κεντρική Τράπεζα, όσο και οι συστημικές τράπεζες του νησιού. Πληροφορίες που φέρουν τον Δημήτρη Χριστόφια να σχολιάζει «καλά, έχουμε καμιά καλή τράπεζα στην Κύπρο και θέλουμε και κακή;», κρίνονται από τη στήλη ως αξιούθκια του Υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη.

Ο γκαφατζής τερματοφύλακας της Ομόνοιας
Νέες απώλειες στο πρωτάθλημα και για την Ομόνοια, η οποία, λόγω γκάφας ολκής του τερματοφύλακά της, ισοφαρίστηκε στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων από την Ανόρθωση. Πληροφορίες που φέρουν τον Πάμπο Χριστοδούλου να διερωτάται αν ο τερματοφύλακας της ομάδας του θα μπορέσει τα Χριστούγεννα να κόψει την βασιλόπιτα, για την ώρα δεν επιβεβαιώνονται.

Halloween στην Κύπρο και γιορτή του σιουσιούκκου στο Παρίσι
Αφού υιοθετήσαμε όλες τις ξένες γιορτές, δεν μπορούσαμε να απορρίψουμε τον εορτασμό του Halloween και στην Κύπρο. Έμεινε να δούμε αν θα κάνουν γιορτή του σιουσιούκκου στο Παρίσι και το κατά πόσον θα κάνει καλλιστεία μετά την Ψημολόφου και το Βερολίνο για τη Miss Καϊσί.

Ο Συλλούρης, η ενέργεια και ο Ντάνος
Οι τριμερείς συνεργασίες Κύπρου και Ελλάδας, τόσο με το Ισραήλ όσο και με την Αίγυπτο, την Ιορδανία και τον Λίβανο, εξελισσόμενες στην τόσο κομβική αυτή περιοχή και χρονική συγκυρία, αποκτούν εξαιρετική γεωπολιτική και γεωστρατηγική σημασία, δήλωσε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, προσθέτοντας ότι η ενέργεια, ως σημαντικός τομέας συνεργασίας, πρέπει να λειτουργήσει ως εργαλείο ειρήνης και σταθερότητας. Πληροφορίες που φέρουν τον Ντάνο του Survivor να σχολιάζει «καλά τα είπες, αρχηγέ» και τον Δημήτρη Συλλούρη να τον ξανακαλεί στην Κύπρο για το σιουμάλισμα που του έκανε, κρίνονται ως πείραγμα του συμπαίκτη του Ντάνου στο Survivor, Μάριου Πρίαμου Ιωαννίδη.

Οι S-400 της Τουρκίας και ο Ρότσας
Η Ρωσία πούλησε το ανεπτυγμένο της αντιπυραυλικό σύστημα S-400 στην Τουρκία προς περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rostec, Σεργκέι Σεμέζοφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS. Η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, και Ρωσίας έχει προκαλέσει ανησυχία στις ΗΠΑ. Αρχικά η Άγκυρα είχε συνάψει ένα συμβόλαιο αξίας 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Κίνα για να αγοράσει ένα αντιπυραυλικό σύστημα από το Πεκίνο το 2013, όμως δύο χρόνια αργότερα ακύρωσε τη συμφωνία, λέγοντας ότι θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη δικού της συστήματος. Πληροφορίες που φέρουν τον πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ Χρίστο Ρότσα να έχει αποστείλει επιστολή στον Ταγίπ Ερντογάν προειδοποιώντας τον πως αν δεν πάρει του S-400 στην Κρήτη θα πάρει αιχμάλωτους 40.000 Τούρκους στρατιώτες, κρίνονται από τη στήλη ως αξιούθκια της Προέδρου της ΓΟΔΗΣΥ, Ξένιας Κωνσταντίνου.

Ο Άθως, ο Κίρζης και η ΚΟΠ
Τον διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο του Απόλλωνα Νίκο Κίρζη έκρινε φρόνιμο να μοιραστεί με το «Τρολ στην Επικαιρότητα» ο πρώην Ομονοιάτης, ΑΠΟΕΛίστας και τώρα Απολλωνίστας εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Άθως Αντωνιάδης. Συγκεκριμένα, ο Άθως δήλωσε τα ακόλουθα στον φίλο του Νίκο Κίρζη. «Μπορεί να στηρίζεις Νίκαρο επίσημα, αλλά τον Μάιο θα έχεις την ατυχία το πρωτάθλημα να σου το δώσει ο Νικόλας Παπαδόπουλος». Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης, ο Νίκος Κίρζης απάντησε στον Άθω Αντωνιάδη πως η μόνη περίπτωση να του δώσει το πρωτάθλημα ο Νικόλας Παπαδόπουλος, είναι να αναλάβει την Προεδρία της ΚΟΠ σε αντικατάσταση του Κωστάκη Κουτσοκούμνη.