Χωρίς μόνο τον τιμωρημένο Μέσκα, προετοιμάζει την ομάδα του ο Πάμπος Χριστοδούλου για τον αγώνα του Σαββάτου με τη Δόξα στο Τσίρειο.

Η ΑΕΛ αποφάσισε να μην προχωρήσει σε έφεση κατά της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή, αφού οι νομικοί της αποφάνθηκαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι. Κάτι που σημαίνει ότι ο ποδοσφαιριστής από τη Γουινέα-Μπισσάου θα λείψει από τα επόμενα έξι παιγνίδια της ομάδας του. Και σίγουρα θα είναι μια σημαντική απουσία, αφού έχει αγωνιστεί και στα 14 φετινά παιγνίδια της ΑΕΛ, σημειώνοντας και δύο τέρματα.
Τώρα, όσον αφορά τον ποδοσφαιριστή που θα κληθεί να τον αντικαταστήσει λογικά θα είναι ένας εκ των Σαβανέ ή Σάρκι. Ο πρώτος έχει αγωνιστεί πολλά παιγνίδια στο φτερό, αφού όσο ήταν ανέτοιμος ο Γεωργιάδης ήταν η βασική επιλογή του κ. Χριστοδούλου για τη συγκεκριμένη θέση. Ο Σάρκι ήρθε, για να καλύψει τη μια θέση στο φτερό, δεν έχει καταφέρει ακόμα να δείξει την αξία του και ίσως αυτή η αναποδιά με τον Μέσκα να αποτελέσει την ευκαιρία που ψάχνει ο ακραίος επιθετικός της ομάδας. Ο κ. Χριστοδούλου θα δει στις προπονήσεις και θα καταλήξει σε αυτόν που θεωρεί πιο κατάλληλο για τη θέση.
Στα θετικά για τον τεχνικό της ΑΕΛ είναι ότι επανέρχεται ο Νούριο Φορτούνα στη συνάντηση του Σαββάτου στο Τσίρειο, καθώς εξέτισε την τιμωρία του. Η αναγκαστική απουσία του στο Παραλίμνι ήταν μια ευκαιρία για τον Πορτογάλο αριστερό μπακ να ξεκουραστεί, αφού ήταν από τους πιο καταπονημένους παίκτες της ομάδας. Λογικά ο προπονητής θα τον επαναφέρει στο αριστερό άκρο της άμυνας, αφήνοντας στον πάγκο τον Παμπάνκο. Ο Φορτούνα κάνει μια εξαιρετική χρονιά και είναι από τα αγαπημένα παιδιά της κίτρινης εξέδρας.
Ο διεθνής από το Πράσινο Ακρωτήρι αντικατέστησε επάξια τον συμπαίκτη του στο Παραλίμνι. Η κλασική του θέση είναι στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αλλά στην καριέρα του έχει αγωνιστεί στην αριστερή πτέρυγα, πότε ως μπακ και πότε ως χαφ-εξτρέμ. Ο Παμπάνκο είναι από τους πολυθεσίτες παίκτες της ομάδας και το είδος του ποδοσφαιριστή που ο τεχνικός της ΑΕΛ Πάμπος Χριστοδούλου θέλει να έχει στο ρόστερ του. Δεν αποκλείεται να επιλεχθεί αυτός τελικά αντί για το Μέσκα, αν διαπιστώσει ότι οι άλλες επιλογές δεν θα τους δώσουν αυτό που θέλει από τον ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στη συγκεκριμένη θέση. Να σημειώσουμε ότι ο Παμπάνκο σε δύο παιγνίδια φέτος αγωνίσθηκε βασικός στο φτερό, χωρίς πάντως να διακριθεί ιδιαίτερα.
Θετική προϊστορία
Μια χαρά είναι η παράδοση για την ΑΕΛ την τελευταία δεκαετία, όταν υποδέχεται στη Λεμεσό την ομάδα της Κατωκοπιάς. Οι κίτρινοι της Λεμεσού μετράνε οκτώ νίκες στα τελευταία 12 παιγνίδια στο Τσίρειο κόντρα στην Δόξα. Η λεμεσιανή ομάδα έχει φέρει και δύο ισοπαλίες, ενώ έχασε και δύο φορές. Πρέπει να σημειώσουμε ότι και οι δύο ήττες προήλθαν στη β' φάση του πρωταθλήματος, με την ΑΕΛ να είναι αδιάφορη και να αγωνίζεται με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές.
Αναλυτικά η προϊστορία στο Τσίρειο την τελευταία δεκαετία:
2015-16 4-0, 0-1
2014-15 0-0, 0-4
2013-14 1-0
2012-13 2-0, 3-0
2010-11 3-0
2009-10 1-0
2008-09 2-1
2007-08 2-1, 2-2
Τις περιόδους 2006-07 και 2011-12 η Δόξα αγωνιζόταν στη Β κατηγορία.