«Η ανανέωση του ενοικιαστηρίου συμβολαίου των αποθηκευτικών χώρων για τις ανάγκες των φαρμακευτικών υπηρεσιών, ήταν ένα θέμα που εκκρεμούσε στον Κεντρικό Φορέα στέγασης κρατικών Υπηρεσιών. Κάποια κτήρια που ενοικιάζονται, είναι κατασκευασμένα σε χώρους και σε τεμάχια τα οποία είναι βιομηχανικά, και το Γραφείο Εμπορίου τα είχε ενοικιάσει πριν από 30 χρόνια», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών Αλέκος Μιχαηλίδης.
 
Μιλώντας στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι του «Σίγμα», ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως το Υπουργείο Μεταφορών απέστειλε επιστολή προς τις φαρμακευτικές υπηρεσίες, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες. Με τη σειρά τους, οι φαρμακευτικές υπηρεσίες έστειλαν επιστολή στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εμπορίου, ζητώντας τα στοιχεία που ζήτησε αρχικά το Υπουργείο Μεταφορών για να εξεταστεί η συγκεκριμένη περίπτωση. 
 
 
Εμείς, ως κεντρικός φορέας, συνέχισε, κυκλοφορήσαμε μια εγκύκλιο προς όλες τις υπηρεσίες και τους είχαμε πει πως υπάρχει ο κίνδυνος (υπενοικίασης από ιδιώτες προς το κράτος σε μεγαλύτερες τιμές), και ζητήσαμε να ελέγχουν κατά πόσο το κτήριο αγοράστηκε από τον ιδιοκτήτη και κατά πόσο είναι βιομηχανικό.
 
 
 
 
Για το ίδιο θέμα, ο Διευθυντής Φαρμακευτικών Υπηρεσιών είπε πως οι Φαρμακευτικές ποτέ δεν διαπραγματεύθηκαν με το κράτος, αφού δεν ήταν δική τους αρμοδιότητα. 
 
Όσον αφορά τις τρεις προτάσεις του Γενικού Ελεγκτή για διόρθωση της ετεροβαρούς συμφωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών, είπε πως η αποχώρηση των ιδιωτικών εταιριών από τα κρατικά υποστατικά, θα δημιουργήσει την ανάγκη κατασκευής νέων υποστατικών, κατάλληλων για φύλαξη φαρμάκων. 
Το θέμα, όπως είπε, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από το Υπουργείο Ενέργειας και Εμπορίας. 
 
Περισσότερες πληροφορίες στα βίντεο.