Ο ΑΠΟΕΛ σκόρπισε την Βιτορούλ στην παράταση πετυχαίνοντας τρία τέρματα με Μερκή, Ντε Καμάργκο και Εφραίμ, ανέτρεψε ολοκληρωτικά το 1-0 του πρώτου αγώνα και έκλεισε θέση στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Καρλάο στο 54΄ είχε ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση. Εκεί μίλησε η ποιότητα, η εμπειρία και η αποτελεσματικότητα των πρωταθλητών οι οποίοι με το τελικό 4-0 χάρισε στους γαλαζοκίτρινους την σπουδαία πρόκριση. 

Καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα η ομάδα του Γιώργου Δώνη που έδειξε πως ήθελε περισσότερο την πρόκριση και την πήρε με επιβλητικό τρόπο. 

Η εικόνα του αγώνα

Καλύτερο ξεκίνημα στον αγώνα είχε η Βιτορούλ η οποία μόλις στο 3ο λεπτό άγγιξε το γκολ ωστόσο ο Βάτερμαν αρχικά και στην συνέχεια το δοκάρι στέρησαν από την Ρουμάνικη ομάδα το γκολ. 

Ο ΑΠΟΕΛ στην συνέχεια ισορρόπησε, βρήκε τα πατήματα του, κράτησε μπάλα και προσπάθησε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία της Βιτορούλ η οποία όμως μεσοεπιθετικά δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στην στην αμυντική γραμμή των γαλαζοκιτρίνων. Οι φωνές του Δώνη, το ανέβασμα των Μπερτόλιο, Βάντερ και Ντε Καμάργκο σε συνδυασμό και με το ξέσπασμα του κόσμου στην εξέδρα βοήθησε τον ΑΠΟΕΛ να ανεβάσει ταχύτητα και να γίνει δημιουργικό. 

Στο 28ο λεπτό οι πρωταθλητές μας άγγιξαν το γκολ με τον Ντε Καμάργκο όμως ο τερματοφύλακας της Βιτορούλ του είπε όχι στερώντας το γκολ από τον Βραζιλιάνο στην μοναδική κλασσική ευκαιρία του ΑΠΟΕΛ στο 2ο ημίχρονο. 

Παρά την κατοχή και το ανέβασμα της ταχύτητας που έδωσε στον ρυθμό της η ομάδα του Γιώργο Δώνη δεν μπόρεσε να διασπάσει την καλή ανασταλτική λειτουργία της Βιτορούλ που κράτησε το μηδέν μέχρι το ημίχρονο. 

Φουριόζο στο β' μέρος

Αλλαγμένη προς το καλύτερη η εικόνα του ΑΠΟΕΛ στο 2ο ημίχρονο. Οι οδηγίες του Γιώργου Δώνη προς τους παίκτες του να πιέσουν ψηλά, να πλαγιοκοπήσουν την Βιτορούλ με αποτέλεσμα οι γαλαζοκίτρινοι να γίνουν πιο δημιουργικοί, διεκδικητικοί και να δημιούργησαν ευκαιρίες μπροστά στην εστία της Βιτορούλ. 

Ο Αλωνεύτης στο 49ο λεπτό έδωσε το σύνθημα και στο 54΄ ο Καρλάο με άψογη κεφαλιά έβαλε τον ΑΠΟΕΛ μπροστά στο σκορ ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. 

Στο επόμενο 20λεπτο ένα δαιμονισμένο ΑΠΟΕΛ ανάγκασε την Βιτορούλ σε παθητικό ρόλο. Την έκλεισε στα καρέ της, έχασε πολλές ευκαιρίες με τους Μιλάνοφ, Μπερτόλιο, Εμπεσίλιο και Βάντερ όμως η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι. 

Η κούραση έκανε μετά το 80 την εμφάνιση του όμως και πάλι οι γαλαζοκίτρινοι είχαν τα ηνία του αγώνα και δεν επέτρεψαν στους Ρουμάνους να διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι. Παρ' όλα αυτά ούτε ο ΑΠΟΕΛ σκόραρε ένα 2ο γκολ με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση. 

Παράταση με γκολ

Η παράταση δεν πτόησε τον ΑΠΟΕΛ, αντίθετα μάλιστα. Μπήκε δυνατά στον αγώνα και θέλησε να καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση. Αρχικά ο Μερκής με προβολή στο 92ο λεπτό έκανε το 2-0 και τόνωσε την αυτοπεποίθηση των συμπαικτών του. Στην συνέχεια πήρε την σκυτάλη ο Ντε Καμάργκο στο 94΄ που έκανε το 3-0 και έστειλε τους οπαδούς της ομάδας του στα ουράνια ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Εφραίμ έκανε το 4-0 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Στο 2ο μέρος της παράτασης ο ΑΠΟΕΛ απλά κράτησε το υπέρ του 4-0 κατακτώντας στο τέλος πανάξια την πρόκριση του στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.