Οι «πράσινοι», αφού σπατάλησαν 82 λεπτά, κατάφεραν τελικά να φτάσουν στο ζητούμενο, ενώ προηγουμένως πέρασε στον αγώνα ο Ασίς, που έκανε τη διαφορά

ΟΜΟΝΟΙΑ 2
82’ Σέρινταν, 92’ Σκέμπρι
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 0


Με χίλια αχ και βαχ η Ομόνοια κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Νέας Σαλαμίνας και να φτάσει στο ζητούμενο, που ήταν η έξοδος στην Ευρώπη. Οι «πράσινοι» κέρδισαν τη Νέα Σαλαμίνα με 2-0, αφού πρώτα σπατάλησαν 82 ολόκληρα λεπτά χωρίς να μπορέσουν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Μιχαήλ.

Η είσοδος στον αγώνα τού Ασίς από σπόντα, μετά την αναγκαστική αλλαγή του Μπαντιμπαγκά, άλλαξε την εικόνα του «τριφυλλιού», που ανέβασε στροφές και στο τέλος με τέρματα των Σέρινταν και Σκέμπρι έφτασε στη νίκη, «κλειδώνοντας» την Ευρώπη μετά και τις απώλειες βαθμών που είχαν Απόλλωνας και Ανόρθωση στο μεταξύ τους παιχνίδι. Στο 90’ η Νέα Σαλαμίνα λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά, όμως ο Παναγή είπε «όχι» στον Αντόρνο.

Πλέον η Ομόνοια μπορεί να στρέψει εξολοκλήρου την προσοχή της στον τελικό του κυπέλλου της 18ης Μαΐου κόντρα στον Απόλλωνα.
Από την άλλη η Νέα Σαλαμίνα έφτασε κοντά στο πρώτο της βαθμολογικό κέρδος στη Β’ Φάση, αλλά στο τέλος και πάλι δεν τα κατάφερε.

Εκπλήξεις επεφύλασσε το σχήμα που παρέταξε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, αφού εκτός άφησε τους Ασίς, Ρομαρίκ, που πήραν ανάσες, και τους Μπαντιμπαγκά και Σκέμπρι, για λόγους τακτικής. Παράλληλα μετά από 74 ημέρες (13/2) με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ, ο Δημήτρης Χριστοφή επέστρεψε στο αρχικό σχήμα. Στο δεξί άκρο της άμυνας χρησιμοποιήθηκε ο Μαργκάσα, ενώ στα φτερά επέστρεψε ο Κιρμ.

Η Ομόνοια στο πρώτο 30λεπτο είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δυσκολευόταν να φτάσει με αξιώσεις προς την εστία του Μιχαήλ. Έφτιαξε κάποιες προϋποθέσεις με Ρούνιε (14’) και Σέρινταν (26’), αλλά μέχρι εκεί. Ήταν φανερό ότι η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβτς ήθελε αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει τους αντιπάλους. Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία για τους «πράσινους» καταγράφηκε στο 30’, με τον Χριστοφή να κάνει το σουτ και τον Μιχαήλ να αποκρούει δύσκολα.

Στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου μέρους, η Ομόνοια ανέβασε στροφές και έψαξε το γκολ για να πάρει προβάδισμα, όμως ο τερματοφύλακας των «ερυθρολεύκων» ήταν σε ετοιμότητα. Όπως συνέβη στο 35’, όταν ο Σέρινταν στο τετ-α-τετ με τον νεαρό τερματοφύλακα δεν τα κατάφερε, αφού ο Μιχαήλ απομάκρυνε την μπάλα. Στην επαναφορά ο Χριστοφή έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε σε αμυντικό και απομακρύνθηκε. Τρία λεπτά αργότερα ο Χριστοφή έφυγε από πλάγια, όμως την τελευταία στιγμή ανακόπηκε από τον Κυριάκου. Η Νέα Σαλαμίνα είχε μιαν αξιόλογη φάση με τον Μακρίεφ (33’), όταν η μπάλα από τη γυριστή κεφαλιά έφυγε λίγο έξω.

Ο Ασίς έκανε τη διαφορά
Ο τεχνικός της Ομόνοιας, βλέποντας την ομάδα του να δυσκολεύεται να πετύχει κάποιο γκολ, πέρασε στο παιχνίδι τον Σκέμπρι και μαζί με τον Σέρινταν αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο. Θέλοντας επίσης να βελτιώσει την ανάπτυξή της πέρασε στον αγώνα τον Μπαντιμπαγκά αντί του Χριστοφή.

Η Ομόνοια συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας, χωρίς, όμως, να μπορεί να αξιοποιήσει την υπεροχή της. Σταδιακά, όμως, ο ρυθμός της έπεφτε και γενικότερα η εικόνα της δεν ήταν ικανοποιητική. Από την άλλη, η Νέα Σαλαμίνα, χωρίς να δυσκολεύεται, κρατούσε το μηδέν παθητικό, που ήταν και ο πρωταρχικός της στόχος.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στα επόμενα λεπτά, με τους «πράσινους» να προβληματίζουν με την απόδοσή τους, αφού παρά το γεγονός ότι είχαν τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, δεν έβρισκαν τον δρόμο προς τα δίκτυα του Μιχαήλ. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Μπαντιμπαγκά έγινε αλλαγή 13 λεπτά αφότου πέρασε στον αγώνα, μιας και αντιμετώπισε πρόβλημα στο πόδι και τη θέση του πήρε ο Ασίς.

Με το που πέρασε ο Πορτογάλος μέσος στο παιχνίδι, η εικόνα της Ομόνοιας άλλαξε και στο 79’ καταγράφηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στην επανάληψη, με τον Σκέμπρι να πιάνει την κεφαλιά και τον Μιχαήλ να αποκρούει με δυσκολία.

Τελικά, το ζητούμενο για τους «πράσινους» ήρθε στο 82’, με τον Σέρινταν να ευστοχεί με κοντινό πλασέ μετά από συρτή σέντρα του Κιρμ. Προηγήθηκε το άδειασμα της αμυντικής γραμμής των «ερυθρολεύκων» μετά από ωραία ενέργεια του Ασίς.

Έξι λεπτά αργότερα και πάλι ο Ασίς μετά από ωραία ενέργεια έδωσε στον Σέρινταν, ο οποίος έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Μιχαήλ.

Στο 90’ οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να κάνουν τη ζημιά, με τον Αντόρνο από ευνοϊκή θέση να κάνει το πλασέ και τον Παναγή με υπερένταση να απομακρύνει την μπάλα.
Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Σκέμπρι στο 92’, ο οποίος με δεύτερη προσπάθεια έκανε το 2-0.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Παναγή, Μαργκάσα, Χάφεζ, Ρούνιε, Όρσουλιτς, Φλορέσκου (53' Σκέμπρι), Οικονομίδης, Μπεμπέ, Χριστοφή (60' Μπαντιμπάνγκα) (73' Ασίς), Κιρμ, Σέρινταν.
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μιχαήλ, Γκράιμς, Κούσουλος, Τσιγκουίνι, Κυριάκου, Σκοπελίτης (67' Γκόμεζ), Μπεμπά, Κολίνα (46' Πεδρίτο), Γκόμεζ, Λίλιου (80' Λίλιου), Μακρίεφ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρούνιε, Μαργκάσα.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Νικολάου.
ΒΟΗΘΟΙ: Σωτήρης Βίκτωρος, Γιώργος Σάββα, Λούης Τράττου (4ος).
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ανδρέας Δημητρίου.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
8' Γύρισμα του Κιρμ, κανείς στην πορεία της μπάλας.
14’ Λάθος από τον Ρούνιε, έκλεψε Μακρίεφ, όμως το τελείωμα της φάσης δεν ήταν καλό.
15' Γύρισμα από τον Χριστοφή, δεν πρόλαβε ο Κιρμ.
26' Καλό σουτ του Σέρινταν λίγα μέτρα έξω.
27' Άστοχο σουτ από τον Λίλιου.
30’ Πρώτη αξιόλογη ευκαιρία για την Ομόνοια. Σουτ του Χριστοφή, δύσκολα ο Μιχαήλ.
33’ Σέντρα από τον Λίλιου, γυριστή κεφαλιά από τον Μακρίεφ λίγο έξω.
35' Διπλή μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Σέρινταν σε τετ-α-τετ νικήθηκε από τον Μιχαήλ και στη συνέχεια το σουτ του Χριστοφή αποκρούστηκε από αμυντικό.
38' Ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Χριστοφή έφυγε μόνος από πλάγια θέση, όμως ανακόπηκε από τον Κυριάκου.
49' Σουτ του Οικονομίδη από το ύψος της περιοχής, σε ετοιμότητα ο Μιχαήλ.
69' Σουτ του Μπαντιμπανγκά από πλάγια θέση, έδιωξε σε κόρνερ ο Μιχαήλ.
74’ Δυνατό σουτ του Σέρινταν, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
79’ Ο Μιχαήλ απέκρουσε δύσκολα την κεφαλιά του Σκέμπρι.
82’ ΓΚΟΛ 1-0: Ο Κιρμ έκανε τη συρτή σέντρα και ο Σέρινταν από κοντά με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.
88’ Ωραία ενέργεια του Ασίς, έδωσε στον Σέρινταν, που έκανε το σουτ, η μπάλα έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
90’ Κλασική ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα, με τον Αντόρνο να κάνει το πλασέ από ευνοϊκή θέση και τον Παναγή με υπερένταση να διώχνει.
92’ ΓΚΟΛ 2-0: Με δεύτερη προσπάθεια ο Σκέμπρι διαμορφώνει το τελικό 2-0.

Μιλόγεβιτς: «Μας βγήκε η κούραση»
Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δεν είχε κανένα παράπονο από τους παίκτες του. Ο Σέρβος τεχνικός της Ομόνοιας είπε ότι οι παίκτες του έβγαλαν κούραση στο χθεσινό παιχνίδι, κάτι το οποίο ήταν απόλυτα φυσιολογικό: «Ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχουμε δώσει πολύ δύσκολα παιχνίδια. Ήρθε και το αποτέλεσμα με τον ΑΠΟΕΛ, που δεν το περιμέναμε. Μας βγήκε η κούραση, κάτι που ήταν πάρα πολύ φυσιολογικό. Δεν μπορώ να έχω παράπονο από τα παιδιά που αγωνίστηκαν.
»Είμαστε κουρασμένοι περισσότερο ψυχολογικά παρά αγωνιστικά. Η Νέα Σαλαμίνα είναι μια πάρα πολύ καλά δουλεμένη ομάδα. Είναι καλό για μας ότι πετύχαμε τον στόχο της Ευρώπης. Θα ξεκουραστούμε τις επόμενες μέρες, για να είμαστε έτοιμοι για τα παιχνίδια που ακολουθούν».