ΑΠΟΛΛΩΝ
Ναυάγησε η συνεργασία με τον Σέρβο τεχνικό, ο 40χρονος Πορτογάλος Πέδρο Εμανουέλ, ο επικρατέστερος για να αναλάβει


Τελικά η καθυστέρηση στην ανακοίνωση της πρόσληψης του Μίλινκο Πάντιτς μόνο τυχαία δεν ήταν, αφού ψες οδηγήθηκε σε ναυάγιο. Αν και το υπογεγραμμένο συμβόλαιο του Σέρβου βρίσκεται στα γραφεία της εταιρείας από την Παρασκευή, η διοίκηση του Απόλλωνα δεν προχωρούσε στην ολοκλήρωση της πρόσληψης. Και όπως αποδείχθηκε υπήρχε λόγος, αφού οι «κυανόλευκοι» έκαναν δεύτερες σκέψεις, και αναζήτησαν άλλη λύση για τον πάγκο τους και από ό,τι φαίνεται τη βρήκαν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τον Πορτογάλο τεχνικό Πέδρο Εμανουέλ. Ο 40χρονος προπονητής τα τελευταία δύο χρόνια ήταν τεχνικός στην Αρούκα, ενώ κατέκτησε το κύπελλο με την Ακαμέτικα το 2012. Πριν από δύο χρόνια θα έκλεινε στον ΑΠΟΕΛ, αλλά ναυάγησε λόγω του ότι δεν είχε το uefa pro, το απέκτησε λίγο αργότερα.

Η εξέλιξη στο θέμα προπονητή σίγουρα επηρεάζει σε κάποιο βαθμό τον προγραμματισμό της ομάδας, όμως από τα ενδότερα των «κυανολεύκων» βγαίνει το μήνυμα ότι δεν πρέπει να υπάρχει λόγος ανησυχίας και μέχρι τη Δευτέρα που θα αρχίσουν οι προπονήσεις, το ρόστερ θα έχει νέα πρόσωπα. Φυσικά ακόμα είναι άγνωστο πόσοι και ποιοι θα δώσουν το «παρών» τους στην πρώτη προπόνηση, όμως αυτό θα ξεκαθαρίσει μέχρι το Σάββατο. Όπως και να έχει, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και οι αναμενόμενες ανακοινώσεις και για τα θέματα προγραμματισμού.

Μια και ο λόγος για την πρώτη της Δευτέρας, αποφασίστηκε ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών για τον κόσμο και θα είναι ανοικτή ένα διάστημα μόνο για τα ΜΜΕ. Πιθανότατα κάποια στιγμή στο μέλλον και αν το επιτρέψουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας στην Ευρώπη θα πραγματοποιηθεί μια ανοικτή προπόνηση για τον κόσμο, έτσι ώστε οι φίλοι του Απόλλωνα να δουν από κοντά την ομάδα της νέας περιόδου.

Γ. Μερκής: «Αρχίζω δουλειά»
Αποφασισμένος να ξεπεράσει την ατυχία του και να επανέλθει πιο δυνατός από πριν στους αγωνιστικούς χώρους εμφανίστηκε ο αρχηγός του Απόλλωνα Γιώργος Μερκής, με δηλώσεις του χθες στον sports 1: «Έκανα την επέμβαση που έπρεπε και πλέον αρχίζω δουλειά για να επιστρέψω πιο δυνατός. Θα κάνω μεγάλη προσπάθεια, ώστε να είμαι έτοιμος πριν από τους τέσσερεις μήνες που προβλέπεται να μείνω εκτός. Για την ώρα, ξεκουράζω το πόδι μου και την Παρασκευή θα επισκεφθώ τον γιατρό, για να μου πει τι πρέπει να κάνω. Αυτός είναι ο πιο σοβαρός τραυματισμός της καριέρας μου, όμως δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν υπολόγισα το μέγεθος του τραυματισμού μου και έπεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα τον χρόνο απουσίας μου. Έπαιζα τραυματίας τους τελευταίους μήνες, όμως η ομάδα κυνηγούσε το πρωτάθλημα και είχαμε πολλούς τραυματισμούς. Ούτε για αστείο δεν σκέφτηκα να μην βοηθήσω και ας ήταν σε βάρος του ποδιού μου».

Δεν βγήκε άσπρος καπνός όσον αφορά την περίπτωση του Γιώργου Βασιλείου. Ο Κύπριος αριστερός μπακ επισκέφθηκε τον γιατρό τη Δευτέρα το απόγευμα, όμως ακόμα δεν ξεκαθάρισε τι θα γίνει. Ο ποδοσφαιριστής εξακολουθεί να νιώθει ενοχλήσεις στον εγχειρισμένο του ώμο και είναι ορατός ο κίνδυνος να υποβληθεί σε νέα επέμβαση. Φυσικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο Βασιλείου θα μείνει εκτός δράσης για πολύ περισσότερο διάστημα από ό,τι αρχικά είχε υπολογισθεί. Η απόφαση για το πώς θα προχωρήσει ο «κυανόλευκος» μπακ (επέμβαση ή θεραπεία) θα παρθεί τις επόμενες μέρες.

Επιστρέφει ο Ιωσηφίδης
Στον Απόλλωνα επιστρέφει μετά από 5 χρόνια η παλιά δόξα της ομάδας Γιώργος Ιωσηφίδης. Ο πρώην «κυανόλευκος» άσος και μέχρι πρότινος τεχνικός της Καρμιώτισσας θα αναλάβει ρόλο αρχηγού του ποδοσφαιρικού τμήματος. Την απόφαση για τη δημιουργία της συγκεκριμένης θέσης την πήρε ο πρόεδρος Νίκος Κιρζης προς το τέλος του περσινού πρωταθλήματος και την ανακοίνωσε στους μετόχους στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου. Ο Ιωσηφίδης βρέθηκε για κάποιο διάστημα βοηθός προπονητής και ήταν δίπλα τόσο στον Φον Χέιζεν όσο και στον Κρισμάρεβιτς. Μάλιστα πριν αναλάβουν οι δύο τεχνικοί την ομάδα, ο Ιωσηφίδης κάθισε στον πάγκο σαν πρώτος προπονητής στους αγώνες με την Πάφο το 2008 και την Ομόνοια το 2010.