Ο Κιτίου Χρυσόστομος  συμπληρώνει φέτος 46 χρόνια Αρχιερατείας στην Μητρόπολη Κιτίου. Εκκλησιαστικοί κύκλοι με τους οποίους επικοινώνησε το ΣΙΓΜΑ, ανέφεραν ότι ο ίδιος εξέφρασε και προ καιρού την επιθυμία του να παραδώσει τον μητροπολιτικό του θρόνο.

 

Την κατάρτιση του Τριπρόσωπου με καθολική μυστική ψηφοφορία από τον λαό και την εκλογή του Μητροπολίτη από την Ιερά Σύνοδο.

Στην περίπτωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου, θα διεξαχθούν εντός 40 ημερών από την κένωση του θρόνου, εκλογές σε όλες τις ενορίες της πόλης και της Επαρχίας Λάρνακας και ο λαός θα κληθεί να ψηφίσει τον εκλεκτό του για τον επισκοπικό θρόνο της Μητροπόλεως Κιτίου. 

Τα τρία ονόματα που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους, θα βρεθούν στη συνέχεια ενώπιον της Ιεράς Συνόδου τα μέλη της οποίας θα εκλέξουν τον νέο Μητροπολίτη με μυστική ψηφοφορία. 

Μητροπολίτης εκλέγεται αυτός που θα συγκεντρώσει την πλειοψηφία των 17 μελών της Ιεράς Συνόδου.Σε περίπτωση ισοψηφίας διενεργείται νέα ψηφοφορία με τους δύο που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους στην πρώτη ψηφοφορία.

Σε περίπτωση νέας ισοψηφίας διενεργείται κλήρωση.  Ο Αρχιεπίσκοπος  θα αναλάβει Τοποτηρητής και θα ασκεί προσωρινή διοίκηση στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου μέχρι την ανάδειξη του νέου Μητροπολίτη