Ο αλληλοσεβασμός είναι μια αρχή που πρέπει να διέπει τις διακρατικές σχέσεις, ανεξάρτητα από το μέγεθος, τον πληθυσμό, την οικονομική και τη στρατιωτική ισχύ κάθε χώρας. Αυτήν την αρχή, όπως και πολλές άλλες, η Βρετανία, στην περίπτωση της Κύπρου, την ποδοπατά και για ακόμα μια φορά συμπεριφέρεται ως εάν να είναι η αποικιακή δύναμη του τόπου. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης επισκέφθηκε επίσημα τη Ρωσία. Η επίσκεψή του στέφθηκε από επιτυχία. Με τον πρόεδρο Πούτιν υπέγραψε πέραν των δέκα συμφωνιών, που αφορούν και διευκολύνσεις στον ρωσικό πολεμικό στόλο στο λιμάνι της Λεμεσού και επικαιροποίηση, δηλ. εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Κυπριακής Δημοκρατίας. Η αναβάθμιση και αναζωογόνηση των κυπρο-ρωσικών σχέσεων γίνεται μετά την αντικυπριακή στάση και συμπεριφορά των ΗΠΑ και περισσότερο της Βρετανίας.
Όταν η Τουρκία εισέβαλε, διά του «Βάρβαρου», στην κυπριακή ΑΟΖ και με πολεμικά πλοία κατέλαβε μέγα τμήμα της, οι μεν ΗΠΑ, που μας χαρακτήρισαν και ως τον «ισχυρότερο στρατηγικό εταίρο στη περιοχή της Αν. Μεσογείου», έκαναν πως δεν κατάλαβαν. Ο πρέσβης τους στη Λευκωσία αγνόησε πλήρως την τουρκική εισβολή και η μόνη έγνοια του ήταν να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες. Η δε Βρετανία, που είναι και εγγυήτρια, υποτίθεται, δύναμη της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναγνώρισε μεν το δικαίωμά της σε έρευνες στην ΑΟΖ αλλά… ώς εκεί. Η αγανάκτηση, ο θυμός και η απογοήτευση του προέδρου Αναστασιάδη ήταν αιτιολογημένες, αφού για ακόμα μια φορά έδωσε πίστη σε «φίλους» που ξανά τον εξαπάτησαν με ηχηρές φλυαρίες. Η ρωσική υποστήριξη, πολιτική, οικονομική και στρατιωτική, υπό τις παρούσες συνθήκες και λαμβάνοντας υπόψη τις τουρκικές απειλές, την κατάσταση στη Μ. Ανατολή και την κρίση στην Ευρωζώνη και το Ουκρανικό, ενισχύει και στηρίζει την Κύπρο.
Ενοχλήθηκε η Βρετανία! Με δηλώσεις αξιωματούχου του Φόρεϊν Όφις, αναγνωρίζει μεν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ενεργεί για τα συμφέροντά της αλλά ταυτόχρονα αναφέρεται στην ουκρανική κρίση, στην ενότητα θέσεων των κρατών-μελών της Ένωσης και υποδεικνύει με αφόρητο φαρισαϊσμό: «Επομένως, υπό το φως των σημερινών προβλημάτων, δεν είναι η ώρα να τείνουμε χείρα φιλίας στη Ρωσία έως ότου επιδείξει πρόθεση συμμόρφωσης με τη συμφωνία του Μινσκ. Επιμένουμε πως πρέπει η Ρωσία να δείξει τη δέσμευσή της στη συμφωνία πριν αρχίσουμε να ομαλοποιούμε τις σχέσεις μαζί της», δήλωσε στο ΚΥΠΕ πηγή του Φ.Ο. Εξάλλου, Βρετανοί βουλευτές χαρακτήρισαν, οι υποκριτές, τη συμφωνία μεταξύ Λευκωσίας και Μόσχας για ελλιμενισμό πλοίων του ρωσικού ναυτικού σε κυπριακά λιμάνια, ως «ανησυχητική και απογοητευτική». Σε μια συγχορδία στρατιωτικών, ακαδημαϊκών θέσεων και δημοσιευμάτων στον βρετανικό Τύπο επιχειρείται να εμφανιστεί η Κυπριακή Δημοκρατία ως περίπου υπονομευτής της ευρωπαϊκής θέσης στην Ουκρανία, ότι πλήττει την άμυνα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και συνεργεί στην αναζωπύρωση ενός νέου Ψυχρού Πολέμου!
Οι βρετανικές, φαρισαϊκές υστερίες να καλμάρουν, για δύο σοβαρούς λόγους. Πρώτον, η Κυπριακή Δημοκρατία ως κράτος-μέλος του ΟΗΕ και της ΕΕ νομιμοποιείται να υπερασπίσει τα κρατικά συμφέροντά της και την επιβίωση του λαού της με όποια μέσα και τρόπους επιθυμεί και δεν πέφτει λόγος σε κανέναν ξεπεσμένο αποικιοκράτη. Δεύτερον, η τελευταία χώρα που δικαιούται να αντιδρά είναι η Βρετανία (και συνακόλουθα και οι ΗΠΑ). Για δύο λόγους. Πρώτον, εδώ και 40 χρόνια η Τουρκία εισέβαλε και κατέχει το 37% του κυπριακού και ευρωπαϊκού εδάφους και η Βρετανία ακόμα να την καταδικάσει, έστω και λεκτικά. Η χώρα του Αττίλα επιτίθεται συνεχώς και απειλεί την Κύπρο και το λαλίστατο Φόρεϊν Όφις περιορίζεται σε προτροπές και υποδείξεις να επιστρέψουμε σε συνομιλίες για λύση, που φέρει τεκμηριωμένα τα αποτυπώματά του. Δεύτερον, η Βρετανία σκίζεται κυριολεκτικά να αναφέρεται σε ρωσική εισβολή και κατοχή της Κριμαίας. Δεν το γυρίζει η γλώσσα της να πει τα ίδια και για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
Η Τουρκία εισέβαλε και κατέκτησε μέγα τμήμα της κυπριακής και ευρωπαϊκής ΑΟΖ. Η Βρετανία, που ωρύεται για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δεν καταλαβαίνει τίποτε στην περίπτωση της καταπάτησης του διεθνούς και κοινοτικού δικαίου στην Κύπρο. Ενώ καλεί υποκριτικά τη Λευκωσία να μην τείνει χείρα φιλίας στη Ρωσία μέχρι να συμμορφωθεί προς συμφωνηθέντα, στην περίπτωση της Κύπρου εδώ και 40 χρόνια υποφέρει από ανίατο γλωσσοδέτη. Τόσος φαρισαϊσμός: Τόση υποκρισία! Τόση βρετανική αθλιότητα και αισχρότητα που, από το 1960, δεν σταμάτησε να εκδηλώνεται εχθρικά κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Για 40 χρόνια η εγγυήτρια Βρετανία ανέχεται τα εγκλήματα και την κατοχή της Κύπρου από τον Αττίλα και δεν ενοχλείται. Αντίθετα, τον υποβοηθά παντοιοτρόπως στο ανόσιο έργο του. Τώρα… ανησυχεί επειδή η Κυπριακή Δημοκρατία μεριμνά για τα συμφέροντά της και βρίσκει υποστήριξη από τη Ρωσία. Περαστικά της!
Βρετανικός φαρισαϊσμός και υποκρισία
01.03.2015 07:00
ΘέσηSigmaLive