ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΜΩΥΣΕΩΣ

Για την πτήση πρόκρισης…

Είναι Δεκέμβριος μήνας και όχι απλώς εκπρόσωποί μας έχουν υποχρεώσεις ακόμη στην Ευρώπη, αλλά ένας από αυτούς, ο ΑΠΟΕΛ, έχει μεγάλο ντέρμπι στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας…
Θυμίζει κάτι από την αναμέτρηση το 2009 με την Τσέλσι στο Λονδίνο, όπου με διπλό θα περνούσε στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ.
Τότε, έφερε ιστορικό αποτέλεσμα 2-2, αφού χάθηκε τεράστια ευκαιρία στη λήξη του ντέρμπι όπως εξελίχθηκε, πέρασε όμως η Ατλέτικο Μαδρίτης και μάλιστα κατέκτησε στο τέλος και την ευρωπαϊκή κούπα.
Τώρα τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα.
Νίκη για τους πρωταθλητές μας σημαίνει πρόκριση, σημαίνει έναν αρκετά μεγάλο αριθμό σε ευρώ στο ταμείο, σημαίνει δόξα και τιμή.
Όλα αυτά είναι καλά γνωστά σε όλους στον ΑΠΟΕΛ, που θα έχουν έργο να επιτελέσουν στη διάρκεια της μεγάλης αναμέτρησης κόντρα στον Άγιαξ μέσα στο δικό του κάστρο.
Και μόνο το γεγονός ότι στην τελευταία αγωνιστική στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ υπάρχει -και μάλιστα μπόλικο- ενδιαφέρον για εκπρόσωπό μας, αποτελεί και πάλι τεράστια επιτυχία για τους «γαλαζοκίτρινους», που επιβάλλουν την παρουσία τους και στον ευρωπαϊκό χώρο σαν μια ομάδα που καταφέρνει να πετυχαίνει υπερβάσεις και να δίνει το «παρών» της σε ομίλους που φιλοξενούν μεγαθήρια της ποδοσφαιρικής ηπείρου.
Επί της ουσίας, ο ΑΠΟΕΛ, πέτυχε σε μεγάλο βαθμό αυτό που από την αρχή της διαδρομής είχε θέσει σαν στόχο διοίκηση και τεχνική ηγεσία, να κάνει ντέρμπι, δηλαδή, την υπόθεση πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ.
Μπορεί οι πιο αισιόδοξοι να έκαναν αναφορά και για να μπει σφήνα ανάμεσα σε «Μπάρτσα» και Παρί, όμως αυτό αποδείχτηκε ότι ήταν κάτι πολύ παραπάνω από τις δικές του δυνάμεις, όσο και να προσπάθησε σε όλους τους αγώνες, με εξαίρεση το πρόσφατο ραντεβού κόντρα στους Καταλανούς στο ΓΣΠ…
Όλα τα λεφτά, πλέον, η μάχη στο Άμστερνταμ.
Παρά το γεγονός ότι ο Άγιαξ βολεύεται με δυο αποτελέσματα, παίζει στην έδρα του και έχει ασφαλώς πολύ πιο βαρύ όνομα από τους πρωταθλητές μας, δεν παύει από το να είναι ένας τελικός και σαν τέτοιος έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες.
Στο τέλος της ημέρας, το ότι ο ΑΠΟΕΛ πάει Άμστερνταμ με τον τίτλο του μεγάλου αουτσάιντερ και έχοντας στο μυαλό μοναχά ένα αποτέλεσμα, πιθανόν να λειτουργήσει πολύ θετικά στη γενικότερη αντιμετώπισή του στο μεγάλο και ιστορικό ραντεβού…
Υπό αυτήν την έννοια και έχοντας στο μυαλό και τις φετινές παρουσίες του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη, θεωρώ ότι το λιγότερο που μπορούμε να αναμένουμε είναι να γίνει ένα μεγάλο ντέρμπι και βεβαίως ο τίτλος του σημερινού σχολίου, για την πτήση πρόκρισης, μπορεί να αποδειχτεί και στην πράξη.
Ένα είναι σίγουρο, ότι όσοι ταξιδέψουν στην πόλη της Ολλανδίας και κυρίως όσοι αγωνιστούν, θα έχουν άλλη μια εμπειρία μεγάλη, όπως και η βραδιά αναμένεται το ίδιο μεγάλη να είναι…
Κατά τα άλλα, την καλή μας την κουβέντα πρέπει να πούμε για την πρόσφατη ανακοίνωση της διοίκησης του ΑΠΟΕΛ, που αφορά στην αντιμετώπιση που θα έχουν όλοι όσοι αποδειχτεί ότι είχαν ή θα έχουν συμμετοχή σε ρατσιστικές ενέργειες.
Ήταν καιρός να παρθούν κάποιες αποφάσεις, ειδικά από διοικήσεις ομάδων που κάθε χρόνο βγαίνουν στην Ευρώπη και άρα αποδέχονται και το σύνθημα ή και την πολιτική που έχει η ΟΥΕΦΑ στο κεφάλαιο αυτό.
Ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλοι αυτήν την πολιτική και κυρίως να την υλοποιήσουν στην περίπτωση που κάποιοι από τους οπαδούς τους δεν συνετιστούν με τις προειδοποιήσεις.
Από τη στιγμή που εμείς δεν δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση που έχουμε κάθε φορά που ταξιδεύουμε στην Ευρώπη από τους εκάστοτε οικοδεσπότες οπαδούς, οφείλουμε να είμαστε διπλά προσεχτικοί όταν αγωνιζόμαστε στο δικό μας γήπεδο στο πώς αντιμετωπίζουμε τους αντιπάλους γενικά, είτε πρόκειται για ευρωπαϊκή είτε για εγχώρια υποχρέωση.
Μην τα θέλουμε όλα μια ζωή δικά μας…
Καλή Κυριακή να έχετε όλοι.