Ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ απέκτησε η ΑΕΚ μετά την αποψινή νίκη με 2-0 κόντρα στην Ντιναμό Μινσκ στο «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ». Η ομάδα της Λάρνακας εξαργύρωσε την ανωτερότητα της με δυο εξαιρετικά τέρματα, ένα σε κάθε ημίχρονο, από τους Τέτε και Χέφελ και καλείται να τα υπερασπιστεί σε μια εβδομάδα στη Λευκορωσία.

Είχε τον έλεγχο και την… γκολάρα

Δυνατά και με διάθεση ξεκίνησε τον αγώνα η ΑΕΚ με στόχο το γρήγορο τέρμα. Στο 3ο λεπτό η ομάδα της Λάρνακας λίγο έλειψε να το πετύχει, ωστόσο η μπάλα μετά από σέντρα του Τρισκόφσκι προς τον Φλοριάν –και τον Κλίμοβιτς εκτεθειμένο- πέρασε λίγο πάνω από κεφάλι του επιθετικού των κιτρινοπράσινων.

Στο 7ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη επίσκεψη τους στην περιοχή της ΑΕΚ απάντησαν στις καλές ευκαιρίες, όμως, ο Πάμπλο απέκρουσε ενστικτωδώς το σουτ του Κατσίνσκι σε τετ α τετ.

Η ομάδα της Λάρνακας έλεγχε το ρυθμό, αλλά δυσκολευόταν αρκετά να ξεκλειδώσει την πολύ καλή αμυντική διάταξη των φιλοξενούμενων, οι οποίοι προτίμησαν να χτυπήσουν στην κόντρα.

Η επόμενη ευκαιρία καταγράφηκε στο 24ο λεπτό. Ο Τρισκόφσκι επιχείρησε το μακρινό σουτ, η μπάλα χτύπησε σε αμυντικό, αλλά ο Κλίμοβιτς δεν ξεγελάστηκε και απέκρουσε.

Η επόμενη φάση ήρθε από πλευράς Ντιναμό Μινσκ. Στο 36’ ο Γκάλοβιτς έπιασε τη δυνατή κεφαλιά εντός περιοχής και έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Πάμπλο.

Φτάσαμε στο 42ο λεπτό για να δούμε τέρμα, αλλά άξιζε τον κόπο. Ο Τέτε υποδέχθηκε την κάθετη του Λαμπάν, τρύπωσε στην καρδιά της άμυνας του αντιπάλου και με μια εξαιρετική, υποδειγματική λόμπα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο ίδιο μοτίβο
Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και το δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ να ελέγχει τον αγώνα, να έχει την κατοχή και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της. Η πρώτη φάση άργησε να έρθει στο δεύτερο ημίχρονο, αφού καταγράφηκε στο 65ο λεπτό, με πρωταγωνιστή τον Φλοριάν. Ο επιθετικός της ΑΕΚ άδειασε όμορφα τον τελευταίο αμυντικό της Ντιναμό Μινσκ, αλλά το κοντινό του σουτ πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κλίμοβιτς.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και στο 70΄ πέτυχε το στόχο της. Διπλασίασε τα τέρματα της και απέκτησε ισχυρό προβάδισμα νίκης και κατ΄ επέκταση πρόκρισης. Ο Χέφελ έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του τερματοφύλακα και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0.

Η συνέχεια δεν επιφύλασσε κάποια έκπληξη. Η ομάδα του Ιδιακέθ δεν έχασε λεπτό τον έλεγχο, δεν απειλήθηκε καθόλου και πήρε την πολύτιμη νίκη με 2-0 που τη στέλνει σε θέση ισχύος στη Λευκορωσία. Θα μπορούσε να πετύχει και 3ο τέρμα, αλλά το διαγώνιο σουτ του Ακοράν στο 89' εξουδετερώθηκε από τον Κλίμοβιτς.

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του αγώνα ΑΕΚ - Ντιναμό Μινσκ.