ΑΠΟΕΛ
Ο ΑΠΟΕΛ κλείνει (18:00) τον κύκλο των φιλικών του στην Πολωνία με αντίπαλο τη Βιτορούλ


Κάθε φιλικό παιχνίδι έχει τη σημασία του. Όχι όσον αφορά στο αποτέλεσμα, αλλά όσον αφορά στην παρουσία της ομάδας και στον βαθμό που οι παίκτες εφαρμόζουν όσα ζητά ο προπονητής, ανάλογα με το στάδιο της προετοιμασίας. Με αυτόν τον φακό αντικρίζονται στην Πολωνία η ισοπαλία με την Ατλάντας, η νίκη επί της Παρτίζαν και η ήττα από τη Λέχια Γκντανσκ.

Την ίδια σημασία έχει και το σημερινό φιλικό με τη ρουμανική Βιτορούλ Κοστάνζα. Μία αξιόλογη ομάδα, που πέρυσι έκανε καλή πορεία και τερμάτισε 5η στο πρωτάθλημα της χώρας της. Ο Τόμας Κρίστιανσεν έχει το ευρύτερο πλάνο στο μυαλό. Βρήκε μία ομάδα σχεδόν πλήρη, με μοντέλο παιχνιδιού και βέβαια προσθέτει τώρα δικά του κομματάκια φιλοσοφίας.

Όλοι περιμένουν τον ΑΠΟΕΛ να εμφανιστεί αναβαθμισμένος μέσα στο γήπεδο και όλο το βασικό στάδιο προετοιμασίας αποτελεί το χρονικό σημείο αναφοράς για να αρχίσει σωστά η διαδικασία. Από κάθε φιλικό απαιτείται μικρή, αλλά σημαντική πρόοδος. Είναι λοιπόν πιθανό ο Δανός τεχνικός να κάνει πιο συγκεκριμένες δοκιμές, αφού έχει ήδη αρχίσει και η αντίστροφη μέτρηση για την Ευρώπη.

Τη στιγμή που η ομάδα προετοιμάζεται στην Πολωνία, οι προσπάθειες για την απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών συνεχίζονται εντατικά. Χωρίς βιασύνη, αλλά με πλήρη συναίσθηση των χρονικών περιθωρίων. Χωρίς να υποτιμάται ο αντίπαλος στο 2ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, στον ΑΠΟΕΛ ξέρουν ότι τα δύσκολα θ' αρχίσουν από τις 26 Ιουλίου.

Μεσολαβεί ένας μήνας και είναι αρκετός ώστε να αποκτηθούν οι παίκτες και να έχουν στα πόδια τους ένα καλό διάστημα προετοιμασίας, ώστε να ριχτούν στις μάχες της Ευρώπης και να προσφέρουν στην προσπάθεια εισόδου στους ομίλους. Στον ΑΠΟΕΛ κάνουν λόγο για δύο πολύ σημαντικές προσθήκες.

Για αριστερό μπακ, που ποιοτικά να δίνει όσα δίνει ο Μιλάνοφ και για σέντερ φορ που θα κάνει τη διαφορά. Θα το επαναλάβουμε, τα ψώνια θα γίνουν από το πάνω ράφι. Υποψήφιοι υπάρχουν, αλλά η Διοίκηση και ο Κρίστιανσεν επιθυμούν το καλύτερο, γι' αυτό εξαντλούν όλα τα περιθώρια.

Χωρίς κενά, με μπόλικο ανταγωνισμό
Όλος ο σχεδιασμός της ομάδας έχει πέρα από την ποιοτική πλευρά και την αποφυγή κενών στην ισορροπία του ρόστερ. Η απόκτηση του Μπρεσάν (ξεκίνησε ήδη προπονήσεις στην Πολωνία), αφού είχε προηγηθεί αυτή του Ορλάντι, είναι ίσως ενδεικτική. Αν και στην ομάδα υπάρχει ο εξαιρετικός σε ρόλο πίσω από τον επιθετικό Τόμας Ντε Βινσέντι, ο ΑΠΟΕΛ φροντίζει να έχει στο δυναμικό του άλλες δύο επιλογές.

Ο Μπρεσάν είναι πιο «δεκάρι», αλλά έχει έφεση στο γκολ. Ο Ορλάντι μπορεί να παίξει και αυτός σαν κεντρικός επιθετικός μέσος και να δώσει λύσεις. Παρόμοια είναι η κατάσταση στα άκρα, με τον Καλό να είναι η προσθήκη (θα γίνει και άλλη μία αν δεν επιστρέψει ο Γιαννιώτας), αλλά και στις θέσεις 6-8, όπου ο Λάτσι δίνει την επιπλέον επιλογή πίσω από τους Μοράις, Βινίσιους και Αρτυματά. Η παρουσία πολλών καλών παικτών είναι, βέβαια, ο «ευχάριστος πονοκέφαλος» για κάθε τεχνικό, αλλά αυξάνει και τον συναγωνισμό για μία θέση στην 11άδα.