Την κινητοποίηση των Αρχών προκάλεσε περιστατικό πυροβολισμών που σημειώθηκε σήμερα κοντά στην πόλη Βρέστη της Γαλλίας και όχι σε μεγάλη απόσταση από τζαμί. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες μιλούν για τραυματίες.

 

Συναγερμός σήμανε στη Γαλλία μετά από περιστατικό με πυροβολισμούς κοντά σε τέμενος στην πόλη Βρέστη, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το France 3.

Ο εισαγγελέας της Βρέστης Ζαν-Φιλίπ Ρεκάπ είπε ότι ο ένοπλος άνοιξε πυρ την ώρα που οι πιστοί έφευγαν από το τέμενος. Πρόσθεσε όμως ότι δεν είναι προς το παρόν σαφές αν η πράξη του είχε θρησκευτικά κίνητρα, αν επρόκειτο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή αν υποκινήθηκε για κάποιον άλλον λόγο.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπως η εφημερίδα Ouest-France, ανέφεραν στον ιστότοπό τους ότι μεταξύ των δύο τραυματιών είναι και ο ιμάμης του τεμένους, Ρασίντ Ελ Ζαΐ.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες μιλούν για τουλάχιστον δύο σοβαρά τραυματισμένους, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο ένοπλος που βρίσκεται πίσω από το περιστατικό, έχει αποδράσει.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις και οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό

Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα, «ένας άνδρας που φορούσε κασκέτο ζήτησε να τραβήξει φωτογραφίες και μετά άρχισε να πυροβολεί.