Εκδηλώσεις και δράσεις για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα με στόχο την ενημέρωση των πολιτών πραγματοποιεί η ΕΔΕΚ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας. Οι εκδηλώσεις έχουν ως στόχο την παροχή βοήθειας στη συμπλήρωση των αιτήσεων καθώς και την επίλυση αποριών σχετικά με το θέμα.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Το πρώτο ενημερωτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Οι εκδηλώσεις της ΕΔΕΚ στις οποίες συμμετέχουν και ανώτεροι λειτουργοί του Υπουργείου Εργασίας θα συνεχιστούν ως εξής:

·Αύριο θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση της ΕΔΕΚ για το ΕΕΕ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Παύλος Λιασίδης» στο Τσιακιλλερό στις 7:30 μ.μ. για τους πολίτες που διαμένουν στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου.

·Την Παρασκευή, 1η Αυγούστου, θα πραγματοποιήσουμε εκδήλωση στο ξενοδοχείο Capital Coast στην Πάφο στις 7:00 μ.μ.

·Να σημειώσουμε ότι παράλληλα με τις εκδηλώσεις, η Γυναικεία Σοσιαλιστική Κίνηση συμμετέχοντας στην προσπάθεια ενημέρωσης των συμπολιτών μας θα διαθέσει «Γραμμή Ενημέρωσης Γυναικών» για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στο αριθμό 70-000-717. Η «Γραμμή Ενημέρωσης» επιχορηγείται από τον Εθνικό Μηχανισμό για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα προσφέρει βοήθεια και διευκρινίσεις στους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι ως ΕΔΕΚ είχαμε κρίνει ως θετική εξέλιξη τη ψήφιση του Νομοσχεδίου για την εισαγωγή του θεσμού του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, θεωρώντας ότι σε κάποιο βαθμό βελτιώνει το υφιστάμενο σύστημα παροχής επιδομάτων. Η εφαρμογή του θεσμού αυτού, στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν ο τόπος και ο λαός, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, μπορεί να χαρακτηριστεί ως προσπάθεια καθιέρωσης ελάχιστου δείκτη προστασίας των πολιτών.

Από την άλλη, θέλαμε να στείλουμε το μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι να εμπλακούμε σε ένα ευρύ διάλογο, αυτή τη φορά χωρίς την πίεση του χρόνου, με στόχο τη μελέτη, την ετοιμασία και την υιοθέτηση μιας κοινής Εθνικής Κοινωνικής Στρατηγικής.