Νομικά εναντίον οποιουδήποτε λασπολογεί εναντίον του κόμματος, θα κινηθεί το ΑΚΕΛ, δήλωσε στην Πρώτη εκπομπή του Ράδιο Πρώτο ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Χαρακτήρισε παράτυπη τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη σε ότι αφορά στην αγορά τ/κ τεμαχίου από τη CYTA.

Ο Άντρος Κυπριανού υπέδειξε ότι δεν αποφασίζει ένας Υπουργός κατά την έκφρασή του να στήνει ερευνητικές επιτροπές.

Επανέλαβε ότι το ΑΚΕΛ δεν γνωρίζει κανένα Λιοτατή, επισημαίνοντας ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να δεχθεί τη λασπολογία που επιχειρείται.

Ο κ. Κυπριανού, διερωτήθηκε γιατί δεν διερευνήθηκε η καταγγελία ότι ο Λιοτατής είναι συνέταιρος του πεθερού του Υπουργού εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου και οι οποίοι είπε,  Λιοτατής και Κουλέρμος, εξυπηρετούσαν συμφέροντα από την πώληση του τεμαχίου στη ΑΤΗΚ

Γιατί δεν κλήθηκαν να καταθέσουν στην ερευνητική επιτροπή οι υπηρεσιακοί της CYTA ή σύμβουλοι της οι οποίοι την παρότρυναν να προχωρήσει στην αγορά της γής διερωτήθηκε ο κ. Κυπριανού.

Πρόσθεσε ότι ο Υπουργός Εσωτερικών, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Γεωργίου, ο Λιοτατής και οι υπηρεσιακοί που έχουν προσκληθεί στην ερευνητική επιτροπή επιχειρούν τη δυσφήμηση.

Παράλληλα, έκανε λόγο για λαϊκά δικαστήρια τα οποία στήνονται για συγκεκριμένο λόγο και σκοπό.

Ο κ. Κυπριανού, δήλωσε ότι το ΑΚΕΛ, δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια, προσθέτοντας ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον όλων εκείνων που δυσφημίζουν το κόμμα, ακόμα και εναντίον του ΥΠΕΣ και σε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο που προβαίνει σε ανυπόστατους ισχυρισμούς.

Η απάντηση Γ.Γεωργίου

Άστοχες χαρακτήρισε τις δηλώσεις  Άντρου Κυπριανού ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου της βουλής,  Γιώργος Γεωργίου.

Μιλώντας στην πρώτη εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ, ο κύριος Γεωργίου τόνισε ότι οι ερευνητικές επιτροπές δεν στήνονται, σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, αλλά καθιδρύονται με βάσει τη νομοθεσία και κάλεσε  τον Άντρο Κυπριανού να σεβαστεί τα θεσμικά όργανα… Κληθείς να σχολιάσει τις σχέσεις Λιοτατή- Κουλέρμου, ο Γιώργος Γεωργίου κάλεσε τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, αν έχει οποιαδήποτε στοιχεία να τα καταγγείλει.

ΔΗΣΥ : Να τερματιστούν οι δημόσιες δηλώσεις

Ερωτηθείς ο κ. Νεοφύτου για τις επικρίσεις που διατύπωσε το ΑΚΕΛ για μεθοδεύσεις με στόχο τη διαπόμπευση του κόμματος, κάλεσε όλους να τερματίσουν τις δημόσιες δηλώσεις γιατί πλήττουν το έργο της ίδιας της Επιτροπής.

"Μένουμε σταθεροί στη γραμμή της παρουσίασης θέσεων και απόψεων επί ζητημάτων καθημερινότητας, δεν θα συνεχίσουμε το πολιτικό πινγκ πονγκ, `έκανε δήλωση ο άλφα και πως θα του απαντήσουμε`, εμείς θα πούμε τη θέση μας και θεωρούμε πώς από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει διορίσει ερευνητική επιτροπή για το συγκεκριμένο θέμα, οι οποιεσδήποτε καθημερινές πολιτικές παρεμβάσεις εκ μέρους του οποιουδήποτε το μόνο που κάνουν είναι να πλήττουν την αξιοπιστία της επιτροπής", ανέφερε.

Κάλεσε όλους, και τους "συναδέλφους του δικού μου κόμματος", να δώσουν τέλος στις δημόσιες παρεμβάσεις και να αφήσουν την Επιτροπή να ολοκληρώσει το έργο της.

"Αν ο οποιοσδήποτε, είτε του δικού μου κόμματος, είτε από την κοινωνία έχει συγκεκριμένες πληροφορίες, να ζητήσει να τις καταθέσει στην ερευνητική επιτροπή ή τον Γενικό Εισαγγελέα και να σταματήσουμε να πλήττουμε θεσμούς τους οποίους εμείς διορίσαμε, διαφορετικά δεν χρειαζόταν να διορίσουμε ερευνητική επιτροπή και να στήναμε λαϊκά δικαστήρια να αποφασίζαμε τους ενόχους και μη με βάση τις πολιτικές δηλώσεις", είπε ο κ. Νεοφύτου.

Η κοινωνία, είπε, απαιτεί τιμωρία των οποιωνδήποτε ευθύνονται για μικρά και μεγάλα σκάνδαλα, δεν θα ανεχτεί την ατιμωρησία και θα είναι διπλό το κόστος για τα πολιτικά κόμματα αν για χάρη πολιτικών δηλώσεων, "πλήξουμε την αποστολή των οποιωνδήποτε ερευνητικών επιτροπών που ο κόσμος αναμένει μέσα από τα πορίσματά τους να υπάρξει τιμωρία".