Αγώνας δρόμου για ΔΗ.ΠΑ και ΔΗ.ΚΟ. Όπως πληροφορείται το ΣΙΓΜΑ η ΔΗ.ΠΑ  θα πραγματοποιήσει διάσκεψη Τύπου από ομάδα προσωπικοτήτων η οποία αναμένεται να ηγηθεί της όλης προσπάθειας.
 
Η ομάδα αυτή θα αποτελέσει επί της ουσίας μια μεταβατική ηγεσία, η οποία θα οδηγήσει το νέο κόμμα στο ιδρυτικό συνέδριό του.
 
Σε αυτή τη διάσκεψη, θα ανακοινωθούν οι επόμενοι σχεδιασμοί της ΔΗΠΑ καθώς και οι βασικές θέσεις που την εκφράζουν. Το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης δρομολογείται για το επόμενο φθινόπωρο με πιθανότερο μήνα τον Σεπτέμβριο.
 
Εκεί αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσουν πλήρως οι ρόλοι μέσα στο νέο κόμμα,το οποίο θα λάβει και επίσημη πλέον μορφή.
Παράλληλα θα επικυρωθούν και οι προγραμματικές θέσεις.
 
Οριστικοποιείται το ενδιαφέρον για τις ηγετικές θέσεις στο ΔΗΚΟ  Ενδιαφέρον για τις τρεις θέσεις αντιπροέδρων αναμένεται να ξεκινήσει να επιδεικνύεται έντονα στο ΔΗΚΟ, μετά και την οριστικοποίησή τους στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
 
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος παραμένει αδιαμφισβήτητος και δεν θα έχει κανένα απέναντι του ως ανθυποψήφιο.
 
Δεδομένη προς το παρόν θεωρείται η διεκδίκηση της θέσης του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΚΟ, την οποία δεν θα διεκδικήσει ο Μάρκος Κυπριανού, από τον βουλευτή του κόμματος Μαρίνο Μουσιούττα. Ενδιαφέρον φαίνεται πως θα επιδείξουν και ο πρώην βουλευτής του ΔΗΚΟ στην Πάφο Αντώνης Αντωνίου, ο ευρωβουλευτής Κώστας  Μαυρίδης αλλά και η βουλευτής Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.
 
Δεδομένη θεωρείται και η πρόθεση για διεκδίκηση πιθανότατα μιας θέσης αντιπροέδρου από τον Επαρχιακό Γραμματέα του ΔΗΚΟ Λευκωσίας, Αλέκο Τρυφωνίδη και τον βουλευτή Χρίστο Ορφανίδη.  Σημειώνεται ότι στις 6 Μαΐου θα συγκληθεί το καταστατικό συνέδριο για έγκριση συνολικά 35 καταστατικών αλλαγών, ενώ στις 10 Ιουνίου θα συγκληθεί το εκλογικό συνέδριο.