Για πρώτη φορά φέτος τόσοι πολλοί ποδοσφαιριστές στη διάθεση του Γερμανού τεχνικού.

Γράψαμε πολλές φορές ότι το παιγνίδι του ΑΠΟΕΛ κόντρα στην ΑΕΚ είναι κομβικό. Και τούτο διότι τα  βαθμολογικά δεδομένα, επτά στροφές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος, δίνουν στο παιγνίδι χαρακτήρα τελικού, κυρίως για την ομάδα του Φινκ, που θέλει να επανέλθει στις επιτυχίες και να περιμένει στραβοπάτημα του Απόλλωνα. Και έτσι το αντιμετωπίζουν στον «Αρχάγγελο». Γενικότερα, όλα τα παιγνίδια μέχρι το τέλος θα έχουν χαρακτήρα τελικού, αλλά οι «γαλαζοκίτρινοι» τα βλέπουν ένα προς ένα και στην προκειμένη περίπτωση τον σαββατιάτικο με την ΑΕΚ.

Ναι μεν η διακοπή του πρωταθλήματος έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς παίκτες να αποθεραπευτούν και να καλύψουν το χαμένο έδαφος της αποχής τους, αλλά η επανέναρξη δημιουργεί ένα ερωτηματικό, κατά πόσον η διακοπή θα επηρεάσει την ομάδα. Ο Φινκ και οι παίκτες δούλεψαν εντατικά σε διάφορους τομείς και ο Γερμανός τεχνικός παρουσιάζεται σίγουρος ότι η ομάδα του θα είναι ακόμα καλύτερη στα εναπομείναντα παιγνίδια. Επιπλέον, είναι δεδομένο πως υπάρχει και μεγάλη ψυχολογική πίεση για το αποτέλεσμα, γεγονός που αναγκάζει τους ποδοσφαιριστές να την διαχειριστούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη δυσκολέψει τις προσπάθειές τους.

Απ’ εκεί και πέρα ο Τόρτσεν Φινκ βλέπει με ικανοποίηση την ομάδα του να γεμίζει και αναπόφευκτα αισιοδοξεί. Οι τραυματισμοί περιορίστηκαν, τιμωρημένοι δεν υπάρχουν και όλα φαντάζουν ιδανικά στην προσπάθειά του να παρατάξει μια δυνατή ενδεκάδα, που θα πάρει το ζητούμενο. Σ’ ένα γήπεδο όπου ο ΑΠΟΕΛ ανέκαθεν συναντά δυσκολίες, θα χρειαστεί ετοιμότητα από τους παίκτες που θα αγωνιστούν, συγκέντρωση και καλή εμφάνιση. Άλλωστε, από τη στιγμή που οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, παράγοντες και τεχνική ηγεσία χαρακτηρίζουν το ματς του Σαββάτου ως ένα από τα πιο δύσκολα που έχει να δώσει ο ΑΠΟΕΛ, είναι αυτονόητο πως πρέπει να παρουσιαστούν σε καλή κατάσταση. Οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν ξεχνούν πως στο πρώτο φετινό παιγνίδι στο πρωτάθλημα απέδρασαν με δυσκολία από το ΓΣΖ χάρις σε δύο γκολ του Μαντούκα, που αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο, ενώ στον δεύτερο γύρο, η ομάδα της Λάρνακας λίγο έλειψε να φύγει με το διπλό από το ΓΣΠ (4-4). «Πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι σε σύγκριση με τις προηγούμενές μας εμφανίσεις με την ομάδα της Λάρνακας. Δεν μας παίρνει άλλο. Μόνο με τη νίκη μπορούμε να ελπίζουμε για  την κατάκτηση του τίτλου», τόνισε σε δηλώσεις του ο Νεκτάριος Πετεβίνος στο Ράδιο Πρώτο, προσθέτοντας πως: «Το καθαρό μυαλό και το πάθος είναι το ζητούμενο».

Πληθώρα επιλογών
Η προετοιμασία των παικτών του ΑΠΟΕΛ για το πολύ σημαντικό παιγνίδι με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί σήμερα, και ο Τόρτσεν Φινκ θα βάλει τις τελευταίες πινελιές στο πλάνο που ετοιμάζει. Το θετικό για τον Γερμανό τεχνικό είναι ότι από την ημέρα που κοουτσάρει τον ΑΠΟΕΛ, για πρώτη φορά θα έχει τόσες επιλογές παικτών. Ουσιαστικά δεν υπολογίζει μόνο τον Γιώργο Εφραίμ, που δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ η συμμετοχή του Ντε Βινσέντι θα ξεκαθαρίσει σήμερα. Από την άλλη επιστρέφει ο Τζιμπούρ και εκτός απρόοπτου θα ηγηθεί της γραμμής κρούσης. Στην άμυνα οι επιλογές είναι πολλές, καθώς Αμορίν και Κακά εξέτισαν την ποινή τους και ένας από τους δύο θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Καρλάο στα στόπερ. Ως εκ τούτου, συγκριτικά με το τελευταίο παιγνίδι κόντρα στον Απόλλωνα θα υπάρξουν σίγουρα οι δύο πιο πάνω αλλαγές στην ενδεκάδα. Όμως, δεν θα είναι οι μοναδικές. Ο Χαραλαμπίδης, που κόντρα στον Απόλλωνα έμεινε στον πάγκο, ενδέχεται να πάρει φανέλα βασικού ως δεξιός εξτρέμ. Στην αριστερή πλευρά η απουσία του Εφραίμ δημιουργεί ερωτηματικό, αλλά υπάρχουν επιλογές. Αλωνεύτης και Νάφιου είναι ετοιμοπόλεμοι, ενώ εξ ανάγκης μπορεί να αγωνιστεί και ο Σέρινταν. Αν συμπεριληφθεί στην αποστολή και ο Ντε Βινσέντι, τότε οι επιλογές του Φινκ για το αριστερό φτερό είναι τέσσερις. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Μοράις και Γκόμες θεωρούνται σίγουροι. Η τρίτη θέση θα καλυφθεί είτε από τον Λάνινγκ, είτε από τον Βινισίους, ενώ στις επιλογές είναι και ο Αρτυματάς .